Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesaj la începutul noului an școlar 2020-2021
Tuturor cadrelor didactice, personalului auxiliar și elevilor din școlile catolice
ale diecezelor romano-catolice și greco-catolice

Stimați domni și doamne profesori,
Dragi tineri, dragi elevi,
Dragi colaboratori ai școlilor catolice,

Începem astăzi cu multe emoții, în ciuda multor elemente încă nesigure, un nou an școlar.

Suntem într-un an deosebit care a cauzat suferințe și dureri întregii lumi scolastice. În ultimele șase luni ați fost constrânși să suspendați lecțiile cu prezența fizică și v-ați dat seama cât de greu este să faci școală în condiții provizorii, cu distanțare socială, chiar în sistemul on-line, și în plus cu schimbări de la o zi la alta în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Dar acum este momentul în care, fiecare în rolul său și cu responsabilitățile proprii, pornim cu toată angajarea noastră pentru a colabora în mod inteligent, activ și efectiv pentru a ne întoarce la școală, deși cu persistența încă a multor dificultăți pentru activitățile scolastice.

Școala, pentru un popor care vrea să privească la propriul viitor cu încredere și speranță, este de importanță capitală și cere înainte de toate multă pasiune pentru misiunea nobilă de formare și educare a tinerilor.

Părintește vă îndemn pe toți: copii, tineri, pe de o parte, și adulți: învățători, profesori, personal auxiliar, pe de altă parte, să vă dăruiți cu generozitate și în mod constant, dispuși să înfruntați și să depășiți acele dificultăți inevitabile care se prezintă în acest moment deosebit din viața țării noastre, ca de altfel a întregii lumi,

Așa cum ne îndeamnă Papa Francisc, să mergem împreună, căci dacă din dificultățile legate de pandemie ieșim cu toții împreună, colaborând cu toții în mod efectiv, vom ieși mai bine formați, mai ales pe planul maturității umane și pe cel al dezvoltării culturale.

De aceea doresc, tuturor din sfera școlii, în toate componentele sale, un an cu multe realizări, bogat în mulți pași consistenți pe drumul artei dificile sau înălțătoare a formării.

Tuturor elevilor adresez din toată inima o urare de succes, realizări frumoase, un an rodnic, în ciuda tuturor situațiilor neprevăzute care vor apărea pe parcursul acestui an.

De asemenea, întregului personal didactic, doresc multă bucurie și mult ajutor de la Domnul în misiunea pe care sunteți chemați să o îndepliniți într-un context sanitar deosebit.

Începem cu multă încredere acest nou an școlar, invocând binecuvântarea Domnului și ocrotirea deosebită a Preacuratei Fecioare Maria.

Cu binecuvântare arhierească,

Aurel Percă,
arhiepiscop mitropolit

președintele Comisiei pentru învățământ
din Conferința Episcopilor Catolici din România

* * *

Informațiile au fost preluate din mesajul din 14 septembrie 2020, transmis de pr. Francisc Ungureanu, secretar general al Conferinței Episcopilor din România, instituție cu următoarele date de contact: Str. Diligenței, 24, sector 3, 031555-București; tel. / fax 031/4361250; e-mail: secretariat@episcopat.ro; www.bisericacatolica.ro.


 

lecturi: 739.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat