Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a XI-a din Timpul de peste An (a 29-a din Anul A): "Cu adevărat tu ești Fiul lui Dumnezeu"
Duminica a 19-a de peste an

"Cu adevărat tu ești Fiul lui Dumnezeu" este a unsprezecea temă propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei Romano-Catolice de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul de peste An (Anul A). Textul biblic prezintă minunea umblării pe apă a lui Isus (Mt 14,22-33).

Cu respectarea normelor date de autoritățile civile privind măsuri de prevenire și de răspândire a COVID-19, întâlnirea Lectio Divina se va desfășura miercuri, 5 august 2020, ora 19:00, la Mănăstirea "Maica Unității" din Viișoara (NT).

Înmulțirea pâinilor (14,13-21) ar fi putut da naștere în gândurile discipolilor unor așteptări triumfaliste referitoare la împărăția lui Dumnezeu. Prin urmare, Isus le spune imediat să plece. El "i-a zorit" să plece, un verb neobișnuit, cu o puternică semnificație. Poporul îl aclamă pe Isus ca pe un profet (In 6,14-15) și dorește să îl numească și conducător politic. Discipolii sunt predispuși să îl înțeleagă greșit (Mc 6,52; Mt 16,5-12), există riscul de a se lăsa conduși de entuziasmul poporului. Discipolii trebuie să abandoneze această situație.

Gustave Brion,
Jesus et Pierre sur les eaux (1863)
Cum reacționez în momentele de tulburare și de frământare interioară? Cum se integrează în mine prezența și absența Domnului? Ce loc are în viața mea rugăciunea personală și dialogul cu Dumnezeu?

Ce îi cerem lui Dumnezeu în noaptea frământărilor? O minune care să ne elibereze? O credință mai puternică? Prin care comportament al nostru ne asemănăm lui Petru?

Doamne Isuse, uneori suntem plini de entuziasm și uităm că tu ești izvorul bucuriei noastre. În momentele de tristețe nu te căutăm sau dorim o intervenție miraculoasă a ta. Acum știm că nu ne abandonezi niciodată și că nu trebuie să ne temem. Rugăciunea este și puterea noastră. Mărește credința noastră, suntem dispuși să ne riscăm viața pentru Împărăția ta! Amin.

Versiunile text și pdf ale acestei cateheze pot fi descărcate de pe site-ul Oficiului pentru Cateheză: www.cateheze.ro.

Pr. Mihai Roca


 

lecturi: 247.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat