Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Liturghia crismei va fi la 6 august cu participarea membrilor Consiliului Prezbiteral

Joi, 6 august 2020, la ora 11.00, va fi celebrată în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași Liturghia crismei, la care, din cauza situației create de pandemia de COVID-19, vor participa doar membrii Consiliului Prezbiteral.

În mod obișnuit, Liturghia crismei este celebrată în fiecare an în Joia Sfânta de către episcopul diecezan, cu participarea tuturor preoților din dieceză. În fiecare an, preoții diecezei noastre se adunau în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, în jurul episcopului, pentru a participa la această Sfântă Liturghie, în cadrul căreia își exprimau recunoștința pentru darul Preoției și își reînnoiau promisiunile din ziua hirotonirii lor. De asemenea, la aceeași celebrare erau sfințite uleiurile pentru catehumeni, pentru bolnavi și sfânta Crismă.

Anul acesta, din cauza situației de urgență, această Sfântă Liturghie nu s-a putut celebra, fiind amânată pentru o dată ulterioară. În cadrul întâlnirii Consiliului Prezbiteral, care s-a desfășurat la 6 iulie 2020, la Traian (NT), s-a propus ca Liturghia crismei să fie celebrată pe 6 august, în sărbătoarea Schimbarea la față a lui Isus.

Totuși, având în vedere creșterea constantă a numărului de infectări cu noul coronavirus din ultimele zile, la Sfânta Liturghie, prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, vor lua parte doar membrii Consiliului Prezbiteral. Toți ceilalți preoți ai diecezei sunt îndemnați să se unească în rugăciune cu cei din catedrală, urmărind această celebrare prin sistemul de transmisiuni video on-line al Episcopiei de Iași, pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media, pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) și pe canalul YouTube (www.youtube.com/user/ercisro).

Pr. Vasile Petrișor
secretar episcopal


 

lecturi: 2657.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat