Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja: Ședință decanală

Luni, 20 iulie 2020, preoții din Decanatul de Traian (jud. Bacău) s-au întâlnit la Cleja pentru a participa la ședința decanală, în cadrul căreia au fost prezentate preoților participanți punctele principale discutate la Consiliul Prezbiteral din 6 iulie 2020, precum și deciziile luate cu acea ocazie.

După rugăciunea de început și citirea unui pasaj din Sfânta Scriptură, pr. Iosif Demeterc, decan, în calitate de moderator și gazdă al acestei întâlniri, ajutat de pr. Daniel Cimpu, a prezentat temele aflate pe ordinea de zi: "Un an de la vizita Papei Francisc la Iași", "Anul Sfintei Liturghii, analiză și perspectivă", "Biserica locală de Iași și pandemia, evaluare și provocări", diverse.

Situația gravă și problematică a timpului pe care îl trăim toți, sub amenințarea pandemiei, au adus la iveală mărturii vii, uneori dureroase, despre viața de credință pe care o experimentăm în parohiile pe care le păstorim și pagubele social-pastorale ce s-au produs în urma distanțării și izolării.

În urma discuțiilor avute, preoții au salutat intenția păstorului diecezei, PS Iosif, de a asculta propunerile și nevoile poporului credincios, de la mic la mare, mai ales prin înființarea celor două consilii, pastoral și economic, în fiecare parohie și au exprimat acordul unanim pentru restructurarea Decanatului de Traian.

Ședința decanală s-a încheiat așa cum a început, cu un moment de rugăciune în biserica "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja. Întâlnirea a fost un prilej de a ne reîntâlni cu toți preoții din decanat și a culminat cu un moment de bucurie, întrucât părintele decan Iosif a împlinit frumoasa vârstă de 62 de ani, prilej cu care îi urăm un călduros "La mulți ani!" și îi mulțumim pentru slujirea înfăptuită în mijlocul nostru timp de doi ani.

Pr. Sergiu-Doru Stoica


 

lecturi: 1716.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat