Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Curs pentru logodnici

Sâmbătă, 18 iulie 2020, la subsolul catedralei din Iași, a avut loc cursul pentru logodnici destinat tinerilor care urmează să se căsătorească. La curs a fost prezent pentru câteva momente și PS Iosif Păuleț, episcop de Iași.

Pus la dispoziția tuturor tinerilor logodnici, a familiilor care doresc să știe mai multe despre viața de familie, dar și a tinerilor care doresc să știe cum să abordeze o prietenie în vederea căsătoriei, cursul de formare umană pentru logodnici, oferit de către Oficiul pentru Pastorația Familiei, s-a maturizat cu fiecare an și cu fiecare etapă.

La Iași a fost rândul tinerilor din Decanatul de Iași. Ținut în condiții speciale de distanțare fizică, cu precizarea că mulți tineri au amânat celebrarea Căsătoriei din motive lesne de înțeles, am apreciat că preocuparea din partea Bisericii pentru a avea familii frumoase există și asta ne dă speranță.

La cursul de la Iași am învățat că viața de familie este o chemare, că sacramentul Căsătoriei e parte din planul lui Dumnezeu și că tinerii care aleg să se căsătorească nu fac aceasta la întâmplare, ci este răspuns la un proiect divin: "Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă!" (Mt 19,6). Nu există viață de familie fără niște reguli foarte bine stabilite încă de la început, căsătoria nu este închisoarea iubirii, așa cum spun unii, din contra este oaza libertății, iar slujirea reciprocă în iubire trebuie să fie nu doar conceptul de bază al unei căsnicii fericite, ci și condiția fără de care nu poți porni pe un astfel de drum.

Ne-au vorbit deopotrivă atât pr. Felician Tiba, coordonatorul cursului, cât și doamna Eugenia Dămătăr, precum și doamna Maria Gherghel, vorbitori de la care am înțeles cât de nobilă este chemarea la viața de familie, câtă responsabilitate avem unul față de celălalt ca tineri logodnici, soți și apoi părinți.

La finalul cursului ne-am bucurat să-l avem alături pe păstorul diecezei, ep. Iosif Păuleț, care, după ce s-a așezat alături de noi și a ascultat la rândul său sfaturile formatorilor, ne-a împărtășit satisfacția și bucuria de a ne avea printre participanții la cursul pentru logodnici. "Vă mulțumesc că sunteți aici, a spus Preasfințitul, că vă doriți să aveți o familie frumoasă, de care să fiți mândri nu numai voi, ci și Biserica, și societatea, și chiar și Dumnezeu." După ce a mulțumit și echipei de la Oficiul pentru Pastorația Familiei, ne-a împărțit tuturor binecuvântarea lui Dumnezeu, dorindu-ne să rămânem statornici în iubirea promisă în ziua căsătoriei.

Cristian Cucuteanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iulie: Iași: Curs pentru logodnici


 

lecturi: 882.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat