Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Poiana Micului: Ședință decanală

Miercuri, 15 iulie 2020, la Poiana Micului a avut loc ședința decanală pentru Decanatul de Bucovina.

Pe ordinea de zi a întâlnirii au fost "Un an de la vizita Papei Francisc la Iași", "Anul Sfintei Liturghii, analiză și perspectivă", "Biserica locală de Iași și pandemia, evaluare și provocări", diverse.

După un moment de rugăciune, pr. Ciprian Antălucă, decan de Bucovina, ne-a prezentat temele enumerate mai sus la care preoții au intervenit cu diverse păreri și sugestii.

Părintele decan ne-a precizat câteva gânduri transmise de pr. Daniel Iacobuț care, plecând de la mesajul transmis anul trecut la Iași de Sfântul Părinte Papa Francisc, a propus celor prezenți un moment de reflecție, centrat asupra dificultăților preotului în această perioadă de pandemie. Astfel, în ciuda distanțării fizice, preotul este chemat la o slujire a apropierii de Dumnezeu și de semeni. În timp ce apropierea de Dumnezeu se realizează, mai ales, prin rugăciune personală și prin celebrarea sacramentelor, apropierea de poporul lui Dumnezeu se poate realiza printr-un dialog interior. De fapt, anul trecut la Iași, Sfântul Părinte a reușit să dialogheze cu noi și să intre în inimile noastre în ciuda distanței fizice care ne despărțea. Apoi, nu trebuie să uităm că suntem chemați să-i ascultăm pe semenii noștri și să predicăm evanghelia plecând de la problemele și nevoile oamenilor cărora ne adresăm. În sfârșit, este important, așa cum ne invită Papa Francisc, să nu ascultăm doar "profețiile triste", ci să fim oameni ai speranței, întărind astfel încrederea celorlalți în prezența eficace a lui Dumnezeu în noi și în lume.

De asemenea a insistat asupra dorinței Preasfințitului nostru Iosif, referitor la "Anul Sfintei Liturghii" în Dieceza de Iași, de a se implementa cât mai repede toate directivele care au fost transmise părinților parohi în legătură organizarea spațiului liturgic și cu celebrarea sfintei Liturghii.

A fost un prilej de a ne reîntâlni majoritatea preoților din decanat și întâlnirea s-a încheiat așa cum a început, cu un moment de rugăciune în biserica "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Poiana Micului.

Pr. Gabriel Bucur


 

lecturi: 1675.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat