Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Ședință decanală

Luni, 13 iulie 2020, a avut loc ședința decanală pentru preoții din Decanatul de Bacău în localitatea Hertioana, jud. Bacău. La această ședință s-a prezentat preoților ceea ce s-a discutat și decis la Consiliul Prezbiteral din 6 iulie 2020.

Ședința decanală a fost condusă de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, împreună cu pr. Egidiu Condac, vicar general și moderator al Curiei Episcopiei de Iași.

După rugăciunea de început și citirea unui pasaj din Sfânta Scriptură, pr. Iosif Dămătăr a prezentat tema propusă de pr. Daniel Iacobuț: "Inspirați de vizita papei în slujirea noastră preoțească". Au fost prezentate trei aspecte ale slujirii: o slujire a apropierii, în ciuda distanței de siguranță, o slujire a ascultării, în ciuda zgomotului preocupărilor, o slujire a construirii speranței, în ciuda profețiilor sumbre.

Pr. Eduard-Mihai Coșa a prezentat a doua temă, plecând de la "Anul Sfintei Liturghii" în Dieceza de Iași. Pe această temă au fost multe dezbateri și propuneri privind aspectele importante legate de celebrarea sfintei Liturghii.

Pr. Egidiu Condac, plecând de la situația pandemiei, a expus tema: "Biserica locală de Iași și pandemia de COVID-19: evaluare și provocări pentru viitor", unde au fost evidențiate problemele cu care s-au confruntat credincioșii și preoții diecezei. Mai mulți preoți au expus situațiile întâlnite în parohiile lor pe perioada pandemiei și ce dificultăți au la momentul de față.

La sfârșitul ședinței decanale, pr. Isidor Dâscă a mulțumit tuturor preoților pentru participare, dorind tuturor curaj în munca pastorală pentru această perioadă mai dificilă din viața Bisericii.

Pr. Richardo-Dominic Baciu


 

lecturi: 2964.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat