Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Prima sfântă Împărtășanie

În comunitatea românilor romano-catolici din Ladispoli (Italia) 11 copii l-au primit pentru prima dată pe Isus în inima lor sub chipul pâinii și al vinului la Liturghia celebrată duminică, 28 iunie 2020.

După o perioadă intensă de pregătire parcurgând drumul cunoașterii învățăturii creștine propus de sfânta Biserică și călăuziți de părintele paroh Isidor Mîrț cu ajutorul catehetelor Anișoara Bortoș, Mihaela Diac și Tatiana Pleșcan... cei 11 copilași au făcut acest pas important spre a-l cunoaște mai bine pe Isus.

Au intrat în procesiune în biserică, însoțiți de cei dragi având fiecare o floare albă în mâna drept simbol al inimii lor curate și au participat activ la sfânta Liturghie prin citirea lecturilor și prin cântece făcând ca această zi să fie și mai frumoasă.

La predică, pr. Isidor Mîrț a vorbit despre bucuria copiilor de a merge duminică de duminică la sfânta Liturghie pentru a-l primi pe Isus, făcând din această zi o sărbătoare în inima lor, a subliniat importanta părinților și responsabilitatea lor în a continua educarea copiilor în credință, cât și susținerea lor prin rugăciune cu ajutorul întregii comunități.

Un moment emoționant a fost la oferirea darurilor de către copiii când Daniela Maria Dumitru, doctorand al conservatorului din Roma, a cântat "Ave Maria" de Schubert, la invitația pr. Isidor, o surpriză frumoasă pentru copii și pentru noi, toți cei prezenți. Mulțumim părintelui pentru gândul frumos.

La încheierea sfintei Liturghii, copiii au mulțumit bunului Dumnezeu care i-a chemat la o mai strânsă legătură cu el prin taina sfintei Împărtășanii, părintelui paroh Isidor care i-a îndrumat și i-a pregătit sufletește pentru acest moment... cât și catehetelor Anișoara, Mihaela și Tatiana, părinților și întregii comunități pentru prezență și rugăciune, un îndemn pentru toți de a crește și persevera în prietenia cu Isus!

Mulțumim lui Dumnezeu!

Tatiana Pleșcan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 iunie: Ladispoli: Prima sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 2943.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat