Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: Sărbătoarea hramului împreună cu PS Iosif Păuleț

În ziua de 29 iunie 2020, comunitatea catolică din Răducăneni a fost în sărbătoare: s-a celebrat hramul parohiei, sfinții apostoli Petru și Paul. A fost o sărbătoare la care au participat atât credincioșii parohiei, cât și credincioși oaspeți. L-am avut în mijlocul nostru pe PS Iosif Păuleț și nouă preoți oaspeți, care, prin prezența lor, au făcut ca sărbătoarea hramului nostru să fie și mai frumoasă.

Sfânta Liturghie de hram a început la ora 11.00 și a fost prezidată de PS Iosif Păuleț, iar predica a fost ținută de părintele Iosif Iacob, directorul Centrului Diecezan Caritas.

La predică părintele Iosif a subliniat frumusețea urmării lui Cristos și exemplul celor doi mari apostoli; autoritatea sfântului Petru și dinamismul sfântului Paul, care ne arată fundamentul și exigențele trăirii unei credințe adevărate, active și angajante.

Credincioșii au participat cu bucurie la sfânta Liturghie, cântând, rugându-se cu evlavie și cerând de la Dumnezeu ajutor și ocrotire prin mijlocirea sfinților apostoli Petru și Paul. O tânără și un tânăr au proclamat lecturile, iar corul parohiei, prin cântarea liturgică, ne-a înălțat sufletește.

Fiind finalizate lucrările din curtea bisericii și a casei parohiale, la sfârșitul sfintei Liturghii, a fost sfințită o statuie a Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului de la Fatima, care va străjui întreaga curte și în fața căreia credincioșii se vor putea aduna pentru rugăciune.

Îi mulțumim Domnului pentru sărbătoarea frumoasă pe care am avut-o și îl rugăm să-i binecuvânteze pe toți cei care au participat și au ajutat la pregătirea ei, chiar este o perioadă dificilă, marcată de restricțiile pandemiei.

Sfinții apostoli Petru și Paul să se roage și să mijlocească pentru toți credincioșii parohiei noastre!

Pr. Sergiu Dămoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iunie: Răducăneni: Sărbătoarea hramului împreună cu PS Iosif Păuleț


 

lecturi: 2268.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat