Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Cursuri pentru logodnici

Sâmbătă, 27 iunie 2020, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian a avut loc cursul de formare umană pentru logodnici, pentru decanatele de Roman și Valea Siretului.

Pentru că atunci când cursul pentru logodnici s-a desfășurat la Suceava nu am putut să participăm, fiind în carantină instituționalizată, deși ne-am dorim mult să nu-l pierdem, de data aceasta, împreună cu alte patru perechi din Bucovina am decis să ne oferim un dar și am mers la Traian.

Am făcut acest drum nu doar motivați de apropiata noastră căsătorie sau la îndemnul părintelui paroh, ci și încurajați de prietenii noștri care fuseseră la Suceava. "Se merită, atât vă spun!" Și astăzi le suntem recunoscători!

La Traian ne-a întâmpinat pr. Felician Tiba, coordonatorul cursului și după ce ne-a îndemnat să respectăm regulile de distanțare fizică, având grijă să ne așeze în întreaga sală de curs, a trecut la prezentarea temelor propuse.

În prima s-a scrisoare, apostolul Ioan scrie că Dumnezeu este iubire, ne-a spus pr. Felician, și dacă o spune apostolul care a experimentat iubirea lui Isus, noi îl credem și mai credem că nimic nu se întâmplă fără ca Dumnezeu să știe și să vrea.

Prezența voastră astăzi, aici, a continuat părintele, și mâine la altar, pentru a încheia sacramentul Căsătoriei, nu este întâmplătoare. Dumnezeu a fost cel care prin iubirea sa v-a întâlnit, v-a făcut să vă deschideți unul altuia prin încredere și prin speranță vă ajută să vă construiți viitorul. Nu vă temeți să fiți sinceri unul cu celălalt, să vă iubiți voindu-vă binele, să vă respectați și să vă deschideți vieții, frumosului, binelui și adevărului.

Teme precum: iubirea dintre soți, vocația la căsătorie, fidelitatea, metodele naturale, depășirea momentelor de încercare, toate acestea și multe altele au umplut cele trei ore pe care le-am petrecut la Traian, mulțumind lui Dumnezeu pentru darul pe care ni-l face prin Biserică.

Mulțumim părintelui Adrian Faraoanu care ne-a pus locația la dispoziție, părintelui Felician pentru cele transmise și la rândul nostru o spunem fără ezitare: Se merită!

Ionela-Cristina Cufner


 

lecturi: 1573.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat