Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ratzinger s-a întors în Vatican după zilele petrecute în Germania alături de fratele bolnav

De Domenico Agasso jr

Benedict al XVI-lea este din nou în Vatican. După ce a mers în Germania pentru a-l vizita pe fratele bolnav Georg, Joseph Ratzinger s-a întors la Roma și apoi în Vatican. Falcon 900, care venea din München, avându-l la bord pe papa emerit, a aterizat pe aeroportul Ciampino cu puțin înainte de ora 13.00 [luni, 22 iunie 2020].

Avionul a plecat dimineața, iar Benedict al XVI-lea a fost salutat în aeroport de guvernatorul Bavariei, Markus Soeder.

De la aeroportul Ciampino, pontiful emerit a plecat cu mașină spre Vatican.

Joseph Ratzinger a zburat în Germania joia trecută pentru a-l vizita pe fratele bolnav Georg, în orașul Regensburg, și era însoțit de secretar, monseniorul Georg Gänswein, de medic, un asistent medical, una dintre memores domini care se îngrijesc de el și de vice-comandantul Corpului Jandarmeriei. În această dimineață Benedict al XVI-lea a fost însoțit la aeroport din München pentru întoarcerea la Roma de episcopul de Regensburg, monseniorul Rudolf Voderholzer.

În aceste zile, Ratzinger, "epuizat, dar bucuros" că este alături de fratele iubit, așa cum a fost descris, a făcut și o amintire în locurile familiei. A fost în rugăciune și la mormântul părinților.

Sosirea lui Benedict joi în Germania a provocat mare uimire: papa emerit, în vârstă de 93 de ani, n-a făcut nicio călătorie în străinătate de când a renunțat la pontificat în 2013.

Dieceza de Regensburg a prezentat diferite detalii despre vizită. "Întâlnirea între cei doi frați", scrie curia locală, "este una încurajatoare și emoționantă. Întâlnirea fraților este un izvor de forță pentru amândoi". Joia trecută, cu privire la vizita la fratele Georg, în vârstă de 96 de ani, grav bolnav, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a declarat că Benedict al XVI-lea va rămâne la Regensburg "cât va fi necesar".

Benedict al XVI-lea a fost primit de episcop, monseniorul Rudolf Voderholzer, care l-a însoțit la Regensburg. În aceste zile, papa emerit a putut să-l viziteze în mai multe ocazii pe fratele și să revadă locurile îndrăgite de familia sa, prezintă Vatican News, îndeosebi cimitirul din Ziegetsdorf, unde se odihnesc părinții și sora mai mare, și casa sa din Pentling, în periferia orașului Regensburg, care l-a găzduit în anii de profesor la Universitatea citadină, și care acum este sediu al unui Institut care poartă numele său.

Între colocviile din aceste zile se înscrie și acela cu nunțiul din Germania, venit de la Berlin, arhiepiscopul monsenior Nikola Eteroviæ, care în anii pontificatului lui Ratzinger a desfășurat funcția de secretar general al Sinodului Episcopilor.

(După Vatican Insider, 22 iunie 2020)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 876.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat