Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a IV-a din Timpul de peste An (a XXII-a din Anul A): "Renunțarea la tot pentru a-l putea urma pe Isus"

"Renunțarea la tot pentru a-l putea urma pe Isus" este a patra temă propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul de peste An (Anul A). Textul biblic prezintă partea finală a discursului despre misiune (Mt 10,37-42).

Cu respectarea normelor date de autoritățile civile pentru "starea de alertă" (15 mai 2020) privind măsuri de prevenire și a răspândire a COVID-19, întâlnirea Lectio Divina se va desfășura marți, 23 iunie 2020, ora 20:00, în "Casa Surorilor Dominicane" din Siret (SV).

Pentru misionar și pentru discipol este foarte important să știe că nu va rămâne niciodată singur. Dacă este credincios misiunii sale, va avea certitudinea că Isus se identifică cu el (sau cu ea) și, prin intermediul lui Isus, Tatăl este revelat celor cărora li se adresează misionarul sau discipolul. Și, la fel cum Isus oglindea în el chipul Tatălui, la fel discipolul și discipola trebuie sau ar trebui să fie oglinda în care oamenii să poată regăsi ceva din iubirea lui Isus.

Unul dintre lucrurile asupra căruia Isus insistă cel mai mult în fața celor care doresc să-l urmeze este de a-ți abandona tatăl, mama, soția, copiii, surorile, casa, pământul, a abandona totul din iubire față de El și față de Evanghelie (Lc 18,29; Mt 19,29; Mc 10,29). Și aceste cerințe nu sunt doar pentru unii, ci pentru toți cei care vor să îl urmeze (Lc 14,25-26.33). Cum să înțelegem aceste afirmații care par să distrugă totul și să rupă orice legătură de familie? Nu ne putem imagina că Isus ar putea impune bărbaților și femeilor din Galileea să își abandoneze familiile, pământurile, satele lor pentru a-l urma. Într-adevăr, acest lucru nu se întâmplă decât pentru un mic grup de ucenici. Care este, atunci, semnificația acestor cerințe?

O, Duhule Sfinte, vino în ajutorul slăbiciunii mele și învață-mă să mă rog! Fără tine, Duh al Tatălui, nu știu ce trebuie să cer în rugăciune și nici cum se cuvine să cer. Dar tu însuți vino în ajutorul meu și roagă-l pe Tatăl pentru mine, cu suspine pe care niciun cuvânt nu știe să le exprime. O, Duh al lui Dumnezeu, tu îmi cunoști sufletul: roagă-te în mine așa cum dorește Tatăl! O, Duhule Sfinte, vino în ajutorul slăbiciunii mele și învață-mă să mă rog! Amin.

Versiunile text și pdf ale acestei cateheze pot fi descărcate de pe site-ul Oficiului pentru Cateheză: www.cateheze.ro.

Pr. Mihai Roca


 

lecturi: 371.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat