Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nicolae Bălcescu: PS Iosif la hramul comunității

Duminică, 21 iunie 2020, în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Nicolae Bălcescu a avut loc hramul comunității, avându-l ca oaspete pe PS Iosif Păuleț, moment marcat și de împlinirea a 100 de ani de la canonizarea vizionarei Inimii lui Isus, sfânta Margareta-Maria Alacoque.

După pregătiri temeinice, ținând cont de perioada precară ce o trăim din cauza pandemiei, la ora 11:00, cu ajutorul bunul Dumnezeu, a început sfânta Liturghie a hramului prezidată de PS Iosif Păuleț, însoțit în concelebrare de pr. decan de Bacău, Isidor Dâscă, de pr. paroh, Marius Adam, de pr. Iosif Antili, profesor la Institutul Romano-Catolic de Iași, și de alți 14 preoți invitați.

Frumusețea sfintei Liturghii a venit, mai ales, prin participarea numeroșilor credincioși ai parohiei frumos înveșmântați în straiul popular cum și a celorlalți veniți de prin alte părți, ce împreună au învins teama provocată de virusul existent pentru a-și acorda inimile după Inima Dumnezeiască a Mântuitorului Isus.

Până la începerea celebrării, tinerii comunității au dorit să vină și ei cu aportul lor, întâmpinându-i pe toți participanții la hram punându-le fiecăruia în piept o inimioară frumos pregătită cu cele mari virtuți teologale ale creștinului, inimi pregătite din timp pentru acest eveniment.

Celebrarea a început cu procesiunea de la casa parohială spre altarul exterior special construit pentru acest eveniment, procesiune flancată de o parte și de alta de feciorii de biserică și însoțită de cântarea maiestuoasă și bine pregătiră a corului parohiei, dovedind tuturor celor ce participau că evenimentul hramului este atât de important pentru această comunitate.

La începutul celebrării, PS Iosif Păuleț, plăcut impresionat de numărul participanților, i-a invitat pe credincioși să profite din plin de acest mare privilegiu pe care Dumnezeu l-a oferit în timp greu încercat, luând parte cât mai bine la marea solemnitate de hram a Preasfintei Inimi a lui Isus.

În cuvântul de învățătură, pr. Iosif Antili, pornind de la întrebarea: "Cum stați cu inima?", aprofundând semnificația inimii, a căutat să le transmită celor prezenți, printr-o succesiune de șapte pași, cum își pot calibra inima lor după cea a Mântuitorului Isus.

La sfârșitul sfintei Liturghii, după cuvântul de mulțumire al pr. Marius Adam, parohul comunității, episcopul Iosif Păuleț a invitat întreaga comunitate să se consfințească Inimii Preasfinte a lui Isus, act de o mare încărcătură spirituală pentru credincioșii din Nicolae Bălcescu.

Ana-Maria Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 iunie: Nicolae Bălcescu: PS Iosif la hramul comunității. Foto: Ana-Maria Doboș


 

lecturi: 5284.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat