Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Iosif Păuleț va prezida un moment de rugăciune pentru preoți (on-line, vineri, 19 iunie 2020)

Vineri, 19 iunie 2020, în Solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus, se celebrează și Ziua Mondială de Rugăciune pentru Sfințirea Preoților. Cu această ocazie, PS Iosif Păuleț va celebra un moment de rugăciune pentru preoți, începând cu ora 15.00, în cadrul căruia va adresa un mesaj tuturor preoților din Dieceza de Iași.

Ziua Mondială de Rugăciune pentru Sfințirea Preoților, instituită de sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, ne oferă nouă tuturor, preoți și credincioși, posibilitatea de a medita asupra misterului profund al chemării preoțești. Spunea Sfântul Părinte Papa Francisc: "Preotul este cel mai sărac dintre oameni dacă Isus nu-l îmbogățește cu sărăcia sa; este cel mai inutil slujitor dacă Isus nu-l numește prieten; cel mai nesăbuit dintre oameni dacă Isus nu-l instruiește cu răbdare ca pe Petru; cel mai lipsit de apărare dintre creștini dacă Bunul Păstor nu-l întărește în mijlocul turmei" (Omilia de la Liturghia Crismei, 17 aprilie 2014). Cu alte cuvinte, preotul este ceea ce este datorită lui Cristos care l-a ales, l-a capacitat cu darurile sale și continuă să îl susțină cu ajutorul său. Doar rămânând unit cu Cristos, "vița cea adevărată" (In. 15,1), preotul va putea să-și împlinească nobila misiune la care a fost chemat.

Conștient de centralitatea rugăciunii în viața preotului și de necesitatea ca aceștia să fie susținuți în mod constant de rugăciunile credincioșilor, PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, va prezida un moment de rugăciune pentru preoți vineri, 19 iunie 2020, începând cu ora 15.00.

Momentul de rugăciune va începe cu recitarea Coroniței Divinei Îndurări, urmată de Consfințirea la Inima Preasfântă a lui Isus și de diferite rugăciuni pentru preoți. Se va proclama un pasaj din Evanghelie, după care PS Iosif va adresa preoților un mesaj special pentru această zi.

Întregul moment de rugăciune va fi transmis on-line, putând fi urmărit prin sistemul de transmisiuni video on-line al Episcopiei de Iași: la adresa www.ercis.ro/media, pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) și pe canalul YouTube (www.youtube.com/user/ercisro). Va fi transmis în direct și la Radio Maria.

Pr. Vasile Petrișor,
secretar


 

lecturi: 2064.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat