Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a III-a din Timpul de peste An (a XXI-a din Anul A): "Nu vă temeți!"

"Nu vă temeți!" este a treia temă propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul de peste An (Anul A). Textul biblic prezintă un fragment din discursul despre misiune (Mt 10,26-33).

Cu respectarea normelor date de autoritățile civile pentru "starea de alertă" (15 mai 2020) privind măsuri de prevenire și a răspândire a COVID-19, întâlnirea Lectio Divina se va desfășura marți, 16 iunie 2020, ora 19:00, în oratoriul "Maria Bambina" de lângă biserica "Sfânta Cruce" din Bacău.

Poate să ne fie teamă de cei care pot lovi în ceea ce nu reprezintă omul în deplinătatea sa: oprirea vieții pământești nu este echivalentă cu moartea. Singurul de care trebuie să ne fie într-adevăr teamă este Dumnezeu. Dar Dumnezeu păstrează și după moarte viața omului, așadar nu trebuie să ne temem. Orice s-ar întâmpla, Dumnezeu este alături de creatura sa. Și aceasta este o certitudine care ne permite să navigăm printre furtunile cele mai distrugătoare, pentru că bogățiile omului sunt păstrate de Dumnezeu, iar din mâinile sale nimeni nu-i poate răpi pe aleșii săi.

Două păsări - un ban. O valoare minimă care totuși este prezentă în gândirea Tatălui. Acolo unde viața pulsează este prezent și Dumnezeu în deplinătatea sa. Această grijă atentă uimește și consolează... și ne invită să dăm ascultare la tot ceea ce vibrează și are imprimată imaginea sfântă a Veșnicei splendori. Două păsări: două făpturi mici cu o viață scurtă. Valoarea lucrurilor nu este dată de măreție și de putere, ci de ceea ce animă tot ce reprezintă "corpul". Așadar, fiecare spațiu locuit care primește amprenta Creatorului este loc de întâlnire cu el, mărturie a grijii sale.

Doamne, fie ca, între ceea ce am primit și nu am oferit, eu să pot medita și să primesc totul despre tine. Mărturia mea despre tine să nu fie o repetare inconștientă, ci un cuvânt asumat, deoarece este trăit și îndelung meditat. Fie ca să se dezvăluie simțurilor mele frumusețea prezenței tale și, prin misterul dăruirii tale neîncetate, să dispară umbra care mă separă de întâlnirea apropiată cu tine. Tezaurul ascuns de veacuri este acum cunoscut și, din întuneric, o lumină s-a ridicat de-a lungul secolelor, aurora unei zile fără de apus care, strălucind deasupra a ceea ce iubirea a creat și păcatul a distrus, să înnoiască toate lucrurile. Te voi recunoaște, Dumnezeul meu, în fața fraților mei, pentru că va fi imposibil pentru mine să țin ascunsă lampa pe care tu ai aprins-o în viața mea.

Versiunile text și pdf ale acestei cateheze pot fi descărcate de pe site-ul Oficiului pentru Cateheză: www.cateheze.ro.

Pr. Mihai Roca


 

lecturi: 468.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat