Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Invitație la dezvelirea și binecuvântarea monumentului dedicat Papei Francisc

Un monument dedicat Papei Francisc va fi dezvelit și binecuvântat la București marți, 16 iunie 2020, la ora 17.00, după cum anunță Angelus Communicationis.

Ridicat în amintirea vizitei Sanctității Sale în România, din 31 mai - 2 iunie 2019 și realizat de artistul Darie Dup, monumentul este amplasat pe B-dul Schitu Măgureanu nr. 25-27 (la intersecția Str. Sf. Constantin cu Str. G. Cobălcescu).

Monumentul - bust din bronz, pe soclu de piatră - este realizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică București, în colaborare cu Primăria Municipiului București și Nunțiatura Apostolică în România.

La evenimentul dezvelirii și binecuvântării monumentului dedicat Papei Francisc vor participa ÎPS Aurel Percă - arhiepiscop mitropolit de București, ÎPS Ioan Robu - arhiepiscop emerit de București, ÎPS Miguel Maury Buendía - nunțiu apostolic în România, PS Mihai Frățilă - episcop al Episcopiei Greco-Catolice "Sfântul Vasile cel Mare" de București, PS Cornel Damian - episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, preoți, persoane consacrate și credincioși romano și greco-catolici, reprezentanți ai autorităților statului, ai Guvernului, Parlamentului și ai administrației publice, reprezentanți ai altor Biserici și culte religioase din România.

Papa Francisc a vizitat România în perioada 31 mai - 2 iunie 2019: a doua vizită a unui Suveran Pontif al Bisericii Catolice în țara noastră, după istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea din 7-9 mai 1999. Acesta este al doilea monument ridicat în capitala României unui Suveran Pontif al Bisericii Catolice: în 2011, în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi) a fost amplasat un monument realizat de sculptorul Mirsad Begiæ și dedicat sfântului Ioan Paul al II-lea, papă, în amintirea vizitei sale în țara noastră, din mai 1999.

Preluare Angelus Communicationis


 

lecturi: 1090.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat