Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Logodnicii la școala iubirii

Sâmbătă, 13 iunie 2020, la inițiativa Oficiului pentru Pastorația Familiei, în Parohia Suceava a avut loc cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Bucovina.

Auzisem despre curs de la sora mea mai mare. În urmă cu trei ani, la invitația părintelui decan de atunci, Iosif Păuleț, părintele paroh o rugase să meargă la Suceava împreună cu logodnicul ei pentru a auzi "lucruri interesante". Așa îi spuse părintele, iar la întoarcere avea să-i mulțumească! Mă făcuse curioasă!

Zilele trecute, din nou la invitația părintelui decan, de data aceasta, pr. Ciprian Antălucă, părintele paroh, știind că ne vom căsători anul acesta, m-a rugat să particip și eu alături de logodnicul meu.

Așa ne-am prezentat încă de dimineață, ca doi învățăcei, deschiși să ascultăm și să vedem cu ce mai putem îmbogăți ceea ce credeam că știm deja.

"Voi porni de la voi, a spus pr. Felician Tiba, coordonatorul cursului, de la voi care sunteți astăzi aici să înțelegeți mai bine ceea ce vrea Dumnezeu de la voi. Viața de familie, ca și preoția, ca și viața consacrată, este o vocație. Alegerea voastră nu este întâmplătoare! Dumnezeu a fost cel care v-a atras unul în celălalt, el e cel care vă vrea împreună pentru că «doar voi puteți». El este iubirea dintre voi, iar voi sunteți cei care prin iubire îl veți face să crească în voi. Cu cât vă veți iubi mai mult, cu atât vi-l veți da mai mult pe Dumnezeu, care este iubire".

Pornind de la această reflecție, ne-a vorbit pe rând despre căsătorie ca vocație, despre perioada logodnei ca un timp de creștere și cunoaștere, despre maturitatea în decizii, despre semnele pe care trebuie să le luăm în calcul pentru a evita un eșec și pentru a avea o căsnicie fericită.

După trei ore de curs, care au trecut foarte repede, am plecat către casă mulțumind lui Dumnezeu pentru sora mea care m-a sfătuit să particip, părintelui paroh care m-a îndemnat să fiu prezentă împreună cu logodnicul, părintelui paroh de la Suceava care ne-a găzduit și chiar ne-a omenit cu ceva bun, dar și părintelui Felician pentru tot ceea ce, cu profesionalism și dăruire, ne-a împărtășit spre binele familiei noastre de mâine.

Eu recomand acest curs tuturor tinerilor care urmează să se căsătorească, dar și familiilor deja închegate. Le-ar face atâta bine să participe la această "școală a iubirii"!

Monica Cuharec


 

lecturi: 1817.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat