Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Serafica": Omagiu Papei Francisc pentru vizita în România

Cu ocazia împlinirii unui an de la vizita apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România (31 mai - 2 iunie 2019) vă semnalăm apariția unui volum omagial. Centrul de Cercetare Ecumenică și de Dialog Interreligios "Pax et Unitas" din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, sub Înaltul Patronaj al Nunțiaturii Apostolice din România și beneficiind de sprijinul direct al Excelenței Sale Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic, a editat la Editura "Serafica" lucrarea Omagiu Papei Francisc pentru vizita în România, un volum în care s-au adunat mărturiile unor personalități implicate în buna desfășurare a vizitei Papei Francisc în România.

Toți cei care au avut ocazia să-l întâlnească pe Suveranul Pontif, toți cei care l-au ascultat, l-au privit și l-au însoțit, au putut auzi și vedea nu numai cuvinte frumoase și încurajatoare, ci mai ales au înțeles profunzimea și practicitatea semnificației mottoului acestei vizite: "Vin la voi ca pelerin și frate!". Mesajele și articolele pe care le vom găsi în această lucrare sunt tot atâtea mărturii ale faptului că întotdeauna Dumnezeu lucrează prin slujitorii săi care sunt apropiați de cei marginalizați și uitați!

Așa cum subliniază și Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía în prefața cărții: "Până acum, întreaga lume a înțeles opțiunea preferențială a Papei Francisc pentru marginalizații din toate sectoarele societății, indiferent dacă la nivel social sau economic, și insistența sa asupra faptului că Biserica respectă spusele Evangheliei. În acest sens, se poate constata că vizita în România s-a încheiat cu o oprire într-o biserică construită de comunitatea de romi din Blaj. Mii de frați ai lor au urmărit cu o emoție profundă această întâlnire prin mass-media din întreaga lume. Cu dorința vie ca amintirea vizitei să aducă încă în inima tuturor românilor multă liniște și bucurie, îi invit pe toți să citească contribuțiile valoroase ale acestui volum omagial".

De asemenea, să ne amintim și cuvintele Sfântului Părinte Papa Francisc: "Termin, mai rămâne un paragraf, dar nu vreau să neglijez să spun o experiență pe care am avut-o în timp ce intram în piață. Era o bătrână, destul de bătrână, bunică. În brațe avea nepotul de două luni mai mult sau mai puțin, nu mai mult. Când am trecut mi l-a arătat. Zâmbea, și zâmbea cu un zâmbet de complicitate, ca și cum mi-ar spune: «Uite, acum eu pot să visez!». Pe moment, m-am emoționat și n-am avut curajul să merg și s-o aduc aici în față. Pentru aceasta povestesc asta. Bunicii visează când nepoții merg înainte, iar nepoții au curaj când iau rădăcinile de la bunici. România este «Grădina Maicii Domnului», și în această întâlnire am putut să-mi dau seama de aceasta, pentru că ea este Mamă care cultivă visurile fiilor, care le păzește speranțele, care aduce bucuria în casă. Este o Mamă duioasă și concretă, care are grijă de noi. Voi sunteți comunitatea vie și înfloritoare, plină de speranță, pe care o putem oferi Mamei. Ei, Mamei, să-i consacrăm viitorul tinerilor, al familiilor și al Bisericii. Mulțumesc!".

Aceste cuvinte, cu care Papa Francisc a încheiat discursul Întâlnirii mariane cu tinerii și cu familiile din Piața din fața Palatului Culturii (Iași), în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2019, sunt puternice, pătrunzătoare și pline de emoție! Acesta este Papa Francisc: om printre oameni și deschizător de drumuri ce se sfârșesc în Dumnezeu!

Prof. univ. dr. pr. Iosif Bisoc, OFMConv.

* * *

Omagiu Papei Francisc pentru vizita în România
Iosif Bisoc (coord.), Ed. "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-159-3, 17x24 cm, fotografii color, 116 p.
Detalii despre distribuirea cărții: pr. Iosif Bisoc, e-mail: bisociosif68@yahoo.it


 

lecturi: 1619.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat