Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bucuria de a fi copil. Impresii ale copiilor

La 1 iunie este Ziua Internațională a Copiilor. În acest sens, câțiva copii au scris din adâncul inimii lor urări și și-au exprimat în cuvinte marea lor bucurie de a fi copil. O parte dintre mesajele lor au fost preluate pentru pagina nouă Așa scriu copiii ... din revista Isus, Prietenul copiilor, numărul din iunie 2020.

"Copilăria este lumea miracolului și a magiei. Aș vrea să rămân mereu copil deoarece pentru mine, copilăria înseamnă puritate, bunătate, lipsă de griji și multă fericire. Când ești copil te bucuri din orice și îți creezi propriul univers plin de inocență. Bucuria de a fi copil constă în a ne simți fermecați de primii fulgi de nea, de un zâmbet, de o îmbrățișare și de a crede în povești cu zâne, prinți și prințese. Dragi copii, vă doresc să creșteți cu zâmbetul pe buze, să vă bucurați de familiile voastre minunate și să vă păstrați copilăria în suflet pentru a avea o viață mereu frumoasă!" (Maria Gârleanu, Tomești)

"Eu îmi doresc să rămân copil pentru că această perioadă este cea mai frumoasă din viață. Este o perioadă scurtă, dar plină de momente minunate. E timpul când ne bucurăm de culoare, de muzică, de iubire, de răsfăț, de dulciuri și de prieteni. La vârsta copilăriei suntem și mai aproape de Dumnezeu pentru că toți copiii sunt puri, curați. Mă simt încă copil, chiar dacă mă îndrept cu pași repezi spre 13 ani. Sunt sigură că toți adulții păstrează într-un colțișor de suflet copilăria! Copiilor le urez: La mulți ani! și îi sfătuiesc să nu-și dorească să ajungă repede adulți, chiar dacă ar scăpa de teme. Adulții nu au teme, dar au responsabilități mai mari." (Annemona Vasiliu, Iași)

"Eu aș vrea să rămân copil, pentru a putea să mă joc, să mă distrez și pentru a mă putea plimba cu prietenii mei. Când ești adult apar problemele. De aceea aș vrea să rămân copil. Copiii se joacă toată ziua, fără nicio grijă. Pentru mine bucuria de a fi copil înseamnă libertatea de a face ce dorești, de a avea mereu zâmbetul pe față. Vreau să rămân copil pentru a nu renunța la lucrurile ce mă fac fericită și la activitățile pe care nu le voi mai putea face când voi fi mare. Dragi copii, vă doresc numai bucurii, iar Isus să vă fie un prieten de nedespărțit! Nu uitați să vă distrați și să vă bucurați de copilăria voastră! La mulți ani!" (Miruna Popa, Iași)

"Eu aș vrea să rămân copil deoarece este o sarcină mai ușoară. Este o bucurie să fii copil! Am mai mult timp de joacă și pot să practic un sport. Pot să-i dedic mai mult timp lui Dumnezeu! Mesajul meu pentru copii este: Bucurați-vă, deoarece este ziua tuturor copiilor!" (Cristian Nechita, Iași)

"Bucuria de a fi copil constă în joacă și descoperirea lucrurilor noi. Aș vrea să rămân copil pentru că această perioadă a copilăriei este cea mai frumoasă, nu am griji și mă iubesc toți. Vă doresc să aveți o copilărie frumoasă și magică!" (Daria Bartic, Șcheia-Iași)

"Bucuria de a fi copil constă în amintirile frumoase din copilărie și pașii parcurși pentru a deveni un adevărat creștin. Aș vrea să rămân copil deoarece îmi pot imagina lumea în așa fel încât să văd întotdeauna partea bună a copilăriei. Vă doresc să fiți mereu veseli și minunați!" (Bianca Bartic, Șcheia-Iași)

"Îmi place să fiu copil pentru că pot să am parte de multe surprize făcute de părinți, mă pot juca și pot merge la școală. Dragi copii, vă doresc să fiți fericiți, creativi și să vă bucurați de tot ceea ce aveți!" (Antonia Ciocoiu, Iași)

"Eu văd copilăria ca un timp petrecut în joacă. Eu văd copilăria ca o joacă pe care nu o poți uita. Eu văd copilăria ca o dorință de neuitat!" (Andrei Mardari, Sprânceana-Iași)

"Mie îmi place să fiu copil, pentru că primesc tot ce am nevoie. Eu nu mă duc la serviciu ca tata și nu gătesc ca mama. Fac treburi ușoare. Împreună cu fratele meu ne distrăm de minune și ne ajutăm reciproc. Mă bucur foarte mult că sunt copil. Pentru mine, copilăria este cel mai frumos lucru din lume!" (Melania Chelaru, Podu Iloaiei)

"Mie îmi place să joc fotbal. Mie îmi place să mă joc cu copiii. Mie îmi place vara în parc și să merg la școală!" (Antonio Benchea, Podu Iloaiei)

"Îmi place să fiu copil pentru că am timp să joc fotbal, să fac puzzle, să merg cu bicicleta, să fac drumeții, să învăț cântece și poezii! La mulți ani! tuturor copiilor!" (Luca Boroș, Iacobeni)

"În viață există multe lucruri bune, dar nu la fel ca bucuria. Fiecare copil ar trebui să fie recunoscător pentru că i s-a dat șansa de a exista în această lume. De exemplu, eu m-am născut într-o familie credincioasă și plină de iubire și de fericire. În fiecare zi mă văd cu ei, vorbesc cu ei, și indiferent de situația în care m-aș afla, ei m-ar încuraja mereu. Dar familia nu este singura pe care mă pot baza, pot avea încredere și în prietenii mei. Unii dintre ei sunt mereu alături de mine, alții nu. Mă duc la școală și mă simt bine împreună cu colegii mei. În general vorbim, ne jucăm. Cu doamna mă văd în fiecare zi, mereu fiind într-o stare bună și fericită, la fel ca mine. Când am nevoie, mama mă ajută la teme și îi mulțumesc de fiecare dată pentru asta. Alteori, mă joc cu tatăl și sora mea, care mereu vor să stea cu mine, bucuroși. Sunt fericit că am ajuns în această lume și mereu voi fi! Dacă gândești pozitiv, ți se vor întâmpla lucruri bune!" (Philip-Edward Gherghel, Miroslava)

"A fi copil înseamnă să te bucuri neîncetat, să fii fără griji. Mie îmi place să fiu în preajma lui Isus, prin participarea la sfânta Liturghie - ca ministrant. De asemenea, mă rog cel puțin odată pe săptămână Rozariul. Mă bucur nespus de prietenul meu, Isus!" (Rareș Racoș, Onești)

"Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a unui om. Este perioada în care ne bucurăm de fiecare lucru mărunt care se întâmplă în jurul nostru. Chiar dacă trecem printr-o situație neplăcută și suntem nevoiți să stăm departe de prieteni și de lume, avem familia aproape. Acum, avem timp să facem mai multe lucruri împreună: eu o ajut pe mama la treburile casnice, mă joc mai mult cu fratele mai mic și îi acord mai multă atenție. Încerc să fac lucruri cât mai frumoase și care să mă înveselească." (Denis Catană, Onești)

"În timpul pandemiei ies cu prietena mea afară. Stăm într-un loc păzit și povestim despre școală sau ce am mai făcut acasă. Mai mergem uneori la râu și aruncăm cu pietre în apă sau chiar citim pe pietrele mai mari. Cu ea mă distrez cel mai bine în perioada asta, chiar dacă nu ne vedem des! Abia așteptăm să vină vara și să facem un picnic! Ne-am hotărât să aducem: limonadă, înghețată, sandviciuri, fructe și prăjituri. Asta facem noi de obicei. Ne mai și plictisim..., dar găsim noi ceva!" (Ema Racoș, Onești)

"În acest timp al pandemiei, mă bucură faptul că suntem împreună întreaga familie. Părinții mei sunt lângă mine și suntem o familie unită. Am timp valoros să stăm împreună, să discutăm, să ne jucăm și să ne rugăm cu toții. În fiecare dimineață, mă trezește soarele care bate în geam cu raze calde de speranță. Păsărelele mă încântă cu cântecele lor, iar multitudinea de culori care învăluie întreaga natură mă înveselește. Am descoperit că pot sta în casă și pot să fac multe: joc lego, remi, șah, citesc... Fac ore online și am învățat că putem învăța și așa. Mulțumesc Domnului că sunt bine, sănătos și că mă ajută să trec cu bine peste această grea încercare!" (Bogdan Cristian Suditu, Onești)

"Eu vreau să rămân copil pentru că nu vreau să merg la muncă și nu trebuie să fac lucruri grele. Bucuria de a fi copil constă în a nu avea gândul la griji, a trăi clipe de bucurie și a sta cu cei dragi. Dragi copii, eu vă urez La mulți ani și vă sfătuiesc să vă bucurați că sunteți copii ai lui Dumnezeu!" (Carla Mătășel, Iași)

Isus să vegheze asupra copilăriei noastre sufletești!
Să avem o inimă sinceră și o privire senină de copil!

Prof. Lăcrămioara Boroș


 

lecturi: 2358.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat