Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida și Tarragona: Sărbătoarea hramului în comunitatea românilor catolici

Luna mai, luna Mariei, s-a încheiat cu o dublă sau chiar triplă sărbătoare pentru comunitatea românilor catolici din Lleida și Tarragona (Spania): sărbătoarea Coborârii Duhului Sfânt (31 mai 2020), sărbătoarea Vizitei Preasfintei Fecioare și, mai ales, sărbătoarea hramului comunității noastre, dedicată Sfintei Fecioare Maria, Maica Unității.

Știm cu toții că vremurile pe care le trăim sunt speciale, date peste cap de această pandemie. După săptămâni de stat în casă, fără a putea participa la sfânta Liturghie în comunitate, de această dată, în grup mai restrâns, ne-am apropiat de altar, cu flori în mână pentru a i le oferi "Florii cerești". Alături de aceste flori, am lăsat la picioarele Mamei noastre tristețile, preocupările, grijile noastre și am rugat-o să le transforme în jertfă plăcută Domnului. Am rugat-o, de asemenea, să ne ajute să înțelegem umilința, care înseamnă trăirea adevărului, iar adevărul este că, fără Dumnezeu, nu suntem nimic. A fost nevoie de un virus care a răsturnat toate planurile noastre, ritmul nostru comod de viață, sănătatea, economia, munca, viitorul nostru... Am ajuns să credem că suntem invincibili, autosuficienți, iar dintr-odată, din cauza unei ființe microscopice, ne simțim fragili, vulnerabili, limitați și muritori.

Mai mult ca niciodată, Sfânta Fecioară ni se unește azi în rugăciune și ne invită să întoarcem privirea, cu umilință, către Dumnezeu, cu credința că el ne iubește și că nu ne părăsește nicicând, nici în suferință, nici în timp de pandemie, nici măcar în moarte. Așa cum spunea fericitul Durcovici, Rozariul este rugăciunea cea mai frumoasă și puternică din câte există. Prin ea sperăm să dobândim pacea, liniștea, împăcarea cu Dumnezeu și cu ceilalți. În luna mai ne-am unit cu Sfântul Părinte și cu întreaga Biserică în rugăciunea frumoasă, puternică, dar și simplă, dulce, a Rozariului. Nu obosim să căutăm mijlocirea ei pentru ca rugile noastre, lauda și mulțumirea să ajungă la Domnul. Am trăit și trăim luni complicate, cu teamă, suferință, dar și cu speranță și mângâiere, având încredere că Mama noastră va primi cu duioșie rugile noastre.

Să-i cerem Sfintei Fecioare să ne învețe să fim umili și să recunoaștem fragilitatea, limitele noastre, să ne ajute să ne deschidem, la fel ca ea, inima lui Dumnezeu și iubirii divine, un Dumnezeu care este izvorul a toate, al respectului, al demnității umane, al fraternității și solidarității între persoane și popoare, al respectului și dragostei față de întreaga creației.

Sub ocrotirea ta, alergăm, Sfântă Născătoare de Dumnezeu, Maică a Unității. Unește-ne în iubire, ajută-ne să fim mai atenți unii față de alții, mai săritori și mai generoși cu cei care au nevoie!

Mai multe fotografii au fost publicat epe pagina de Facebook a Corului "Miorița" din Lleida: www.facebook.com/misericordialleida/

Pr. Adrian Burcă


 

lecturi: 1101.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat