Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Când iubirea merge dincolo de pandemie

Sâmbătă, 30 mai 2020, la Parohia Moinești a avut loc cursul pentru logodnici, organizat de către Oficiul pentru Pastorația Familiei.

Cei mai mulți dintre noi tinerii, înainte de căsătorie, ne întrebăm: "Ce putem face?!" Mulți dintre noi avem nevoie de sprijin ca să putem trăi din plin legile dragostei, avem nevoie de ajutor ca să învățăm glasul tandreței și al devotamentului unul față de celălalt și tocmai pentru că această nevoie există, pentru că am dorit să aflăm mai multe despre abordarea onestă și pozitivă, pentru a primi sfaturile potrivite, am decis ca sâmbătă, 30 mai 2020, la biserica "Înălțarea Domnului" din Moinești, să particip împreună cu logodnicul meu la un curs extraordinar de util, la care am învățat despre problemele, provocările delicate ale vieții, ca și despre conștientizarea și valoarea adevărată a sacramentului căsătoriei, importanța lui pentru Biserică și pentru societate.

Cursul s-a adresat nouă tinerilor care urmează să ne căsătorim. Nu eram mulți, dar eram acolo pentru că ne-am dorit din toată inima să fim. Într-o atmosferă foarte plăcută și atrăgătoare, părintele Felician Tiba, ne-a expus câteva situații speciale, probleme mai dificile, exemple foarte multe despre viața de familie, momente frumoase, dar și grele, care pot apărea pe parcursul unei căsnicii, lucruri pe care nu le puteam înțelege decât dacă eram împreună acolo la curs.

De la acest curs am rămas cu trei mari idei și anume:

Prima e că viața fericită de familie nu se poate clădi decât pe iubirea în care trebuie să se crească continuu.

A doua e că a fi împreună pentru toată viața, această unire nu se poate realiza fără atenția permanentă a unuia față de celălalt.

Ultima e că chiar dacă primele emoții se pot stinge, adevărata iubire profundă, disponibilă la sacrificiu, nu are voie să scadă în viitoarea căsnicie niciodată.

Am conștientizat puterea și planul extraordinar al lui Dumnezeu pe care îl are cu noi, iubirea care declanșează focul sfânt al dragostei noastre reciproce și care ne dă puterea de a ne îngădui reciproc atât la bine cât și la greu.

Mulțumim Bisericii care se preocupă de binele familiei, episcopului care susține parcursul familiilor din Dieceză, părintelui paroh de Moinești care a pus locația la dispoziție, dar și părintelui Felician care a pus o pietricică la construcția unei viitoare familii sănătoase.

Un proverb spune: "Căsnicia bună este o permanentă logodnă".

Miruna-Brîndușa Argeșanu


 

lecturi: 1388.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat