Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Misionar Diecezan: Evanghelia în imagini
Duminica Rusaliilor

"Evanghelia în imagini" își continuă apariția și se străduiește să facă cunoscut copiilor fragmentul evanghelic al fiecărei duminici. Am ajuns la solemnitatea Coborârea Duhului Sfânt - Rusaliile.

Foaia duminicală pentru această mare solemnitate este pusă la dispoziția copiilor, a familiilor și a celor care se ocupă de cei mici , sperând ca Duhul Sfânt, cu darurile sale, să coboare asupra tuturor celor care citesc, ascultă și vor să înțeleagă cuvintele lui Isus. Le suntem recunoscători părinților, bunicilor, fraților și rudelor care fac cunoscută copiilor această inițiativă și se roagă împreună cu ei după intenția misionară a săptămânii.

Tuturor celor care ne susțin le mulțumim pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar și proiectelor sale, iar celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ, Dumnezeu să le răsplătească efortul.

Duminică binecuvântată și plină de darurile Duhului Sfânt!

Pr. Florin-Petru Sescu

* * *

Dragii mei,

Cât de mult mă bucur să fim din nou adunați împreună pentru a pătrunde și a înțelege mai bine cuvintele Evangheliei! În textul pe care l-am parcurs, îi întâlnim pe ucenici înspăimântați și confuzi imediat după moartea mea. Aveau ușile încuiate de frica iudeilor.

Cred că fiecare dintre voi a trăit un sentiment puternic de teamă. Atunci când părinții au întârziat să ajungă acasă și nu știați de ce. Atunci când ați rămas singuri și era noapte. Cu siguranță aveați ușile încuiate. Aveați nevoie de cineva care să vă vorbească, să vă întărească, să vă dea curaj. Ce mult v-ați bucurat când un frate sau o soră mai mare, bunicii sau o rudă apropiată au venit să stea cu voi în acele momente!

Același lucru se întâmplă și cu ucenicii după înălțarea mea. Așteptau pe cineva care să-i întărească, să-i încurajeze și să-i sfătuiască. Acel cineva care avea să vină era Duhul Sfânt, a treia persoană a Sfintei Treimi, mângâietorul pe care l-am promis.

Duhul Sfânt, mă bucur să vă spun, poate fi întâlnit în Biblie în mai multe imagini:

* RUAH - suflare de vânt: vântul suflă, pune în mișcare lucrurile, le însuflețește. La fel, Duhul Sfânt, la creație și nu numai, pune în mișcare, însuflețește;

* Suflu de viață - pentru a trăi, un om trebuie să respire, să aibă suflu de viață. La fel, Duhul Sfânt este suflul de viață de care voi aveți nevoie din punct de vedere spiritual;

* Porumbelul - imaginea purității, a mesagerului care aduce vești din depărtare. Duhul Sfânt este cel care vă păstrează curați și vă ajută să cunoașteți, să înțelegeți toate;

* Limbile de foc - focul încălzește, purifică, luminează. Duhul Sfânt, prin darurile sale, vă încălzește, vă purifică și vă transformă în făclii aprinse ce trebuie să lumineze în lume.

Eu am suflat asupra ucenicilor și ei l-au primit pe Duhul Sfânt pentru a duce mântuirea la toți oamenii, pentru a-i împăca pe oameni cu Dumnezeu, pentru a ierta păcatele. Rugați-vă ca în toți să lucreze Duhul Sfânt, să însuflețească oamenii pentru a face binele, să ofere și să susțină viața, să vă ajute să înțelegeți, să vă purifice și să aprindă focul inimilor voastre.

Dragii mei, primiți pe Duhul Sfânt și eu voi fi mereu cu voi!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

* * *

Intenția misionară

Ne rugăm pentru copiii și adolescenții din lumea întreagă, mai ales din misiuni, care vor primi anul acesta Sacramentul Mirului:

Doamne, copiii și adolescenții, uneori, se încuie înăuntrul sufletului lor de teama celor din jur care nu cred și care îi iau în râs. Întărește-i prin Duhul Sfânt pe cei care au primit sau vor primi Mirul, să fie în mijlocul lumii ca niște făclii aprinse. Când le va fi greu, să-i sfătuiești, să-i ajuți, să le dai curaj!

Tatăl nostru... / Bucură-te, Marie... / Slavă Tatălui...

* * *

Fișierul în format pdf poate fi descărcat de aici.


 


lecturi: 612.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat