Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Misionar Diecezan: "#SundayChallengeEvanghelia"
Duminica a 7-a a Paștelui

Centrul Misionar Diecezan Iași continuă proiectul #SundayChallengeEvanghelia, invitându-i pe tineri să citească evanghelia și gândurile propuse pentru Duminica a 7-a din Timpul Pascal. Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

A. Evanghelia în format video.

B. O foaie de însoțire, împărțită în 7 puncte: Mă rog; Evanghelia; Ce m-a atins?; Aprofundez; Scrisoare; Gând misionar; Devin creativ.

Sperăm ca materialul oferit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale formate pe rețelele de socializare.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru Sescu

* * *

 

Aprofundez

"Cred că dacă vom privi mereu spre cer, în final vom avea aripi."
(G. Flaubert)

- Capitolul 17, finalul reflecției lui Isus despre misiunea în lume, se încheie cu rugăciunea adresată Tatălui în care cere ocrotirea discipolilor și unitatea credincioșilor. Isus arată preocupările și sentimentele pe care le nutrea în momentul despărțirii. Textul trebuie aprofundat asemenea unui mesaj de despărțire ce trebuie păstrat, meditat și respectat ca ultima dorință.

- A glorifica, în context, nu înseamnă putere, măreție, avuții, ci a recunoaște importanța lui Isus. Așa cum Tatăl este totul pentru Isus, la fel și Isus pentru Tatăl.

- Viața veșnică constă în cunoașterea lui Dumnezeu. Viața primită nu este doar supraviețuire și trecere agitată a zilelor, ci un drum al cunoașterii personale și al cunoașterii lui Dumnezeu. Tot ce facem, tot ce se întâmplă, bucurie sau încercare, trebuie să ne conducă la descoperirea chipului lui Dumnezeu, ascuns în spatele și în interiorul realității.

- Cunoașterea lui Isus înseamnă atât comuniune, apropiere, prietenie, cât și recunoașterea faptului că el este manifestarea Tatălui, a venit în lume pentru ca toți să poată vedea bunătatea și iubirea Tatălui. Isus precizează că se roagă pentru cei apropiați, cei care l-au cunoscut; nu pentru lumea care alege să rămână în întuneric, alege să nu-l (re)cunoască, excluzându-se de la mântuire.

Pentru reflecție personală

Deși viața veșnică este a-l cunoaște pe Dumnezeu, puține energii dedicăm acestei cunoașteri. Este foarte plăcut să știm că suntem prețioși în ochii Învățătorului Isus, care se roagă pentru noi; asta ar trebui să ne facă mai puternici și să ne permită să înfruntăm dificultățile.

- Cât îl cunosc pe Dumnezeu? Ce spațiu ofer zilnic/săptămânal pentru asta? Care sunt cuvintele care-mi călăuzesc viața? Pentru mine a început viața veșnică?

Gând misionar...

Gândul meu se îndreaptă astăzi către familia, prietenii și toți cei dragi, pe care Domnul "mi i-a dat" în viață:

Doamne, după ce ai împlinit misiunea de salvare a omenirii, și ne-ai revelat învățăturile tale, ai părăsit lumea și te-ai dus la Tatăl, însă nu înainte de a te ruga pentru ai tăi, cei dragi. Ai avut grijă de ei și i-ai iubit cu o iubire concretă și puternică. Ajută-mă și pe mine să iubesc așa cum ai iubit tu, să am grijă de cei pe care "mi i-ai dat", crescând în cunoaștere Ta. Amin.

Tatăl nostru.../ Bucură-te, Marie.../ Slavă Tatălui...

Fișierul în format pdf poate fi descărcat de aici.


 


lecturi: 531.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat