Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Misionar Diecezan: "#SundayChallengeEvanghelia"
Înălțarea Domnului

Deși nu este duminică, dar e vorba de o mare sărbătoare, Centrul Misionar Diecezan Iași continuă proiectul #SundayChallengeEvanghelia, invitându-i pe tineri să citească evanghelia și gândurile propuse în solemnitatea Înălțarea Domnului. Materialul poate fi descărcat de pe siturile www.ercis.ro și www.cmdiasi.ro, și conține:

A. Evanghelia în format video:

B. O foaie de însoțire, împărțită în 7 puncte: Mă rog; Evanghelia; Ce m-a atins?; Aprofundez; Scrisoare; Gând misionar; Devin creativ.

Astăzi postăm fragmentul evanghelic din solemnitatea Înălțarea Domnului și foaia de însoțire, sperând ca materialul oferit să fie de folos tinerilor și grupurilor parohiale formate pe rețelele de socializare.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar Diecezan Iași și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Sărbătoare binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru Sescu

* * *

 

Aprofundez

Sfântul Ioan Paul al II-lea - "Credința se întărește dăruind-o". (Redemptoris missio, 2)

- Relatarea ultimei întâlniri a lui Isus cu ucenicii, reprezintă fragmentul final al Evangheliei după Matei. Cu Înălțarea se încheie timpul prezenței vizibile a lui Isus și începe timpul Bisericii, timp al așteptării și timp al continuării misiunii fundamentale. La despărțire, Isus încredințează triplul mandat: 1. a predica evanghelia; 2. a administra sacramentele; 3. a păzi toate cele poruncite.

- Deși misiunea este dificilă, trecând de la iudei la păgâni, ucenicii nu trebuie să se teamă; Isus, "Emmanuel - Dumnezeu cu noi", va fi cu ei până la sfârșit. Evanghelia lui Matei se deschide cu această promisiune și se închide cu această confirmare. Cei care cred, conștienți că au primit o putere divină și fiind animați de Duhul Sfânt, pornesc plini de elan misionar și bucurie pascală, să mărturisească noua viață în Isus Cristos - înviat.

- Toate acestea s-au întâmplat pe munte, locul manifestărilor lui Dumnezeu. Isus, investit cu putere divină, în fața necredinței, nu le reproșează nimic ucenicilor, ci îi trimite. Amintind de momentul trădării, Matei subliniază numărul unsprezece, arătând că misiunea nu este încredințată unui grup perfect, ci unor oameni fragili, în care continuă lupta dintre bine și rău, lumină și întuneric. Credința trece prin dubii, încercări, îndoieli...

Pentru reflecție personală:

- Nu e puțin ceea ce îmi cere Isus: să merg în toată lumea, predicând oricărui om, în orice limbă, fără limite sau bariere; în orice anotimp, indiferent de pericole sau greutăți. Nu e puțin nici ce îmi oferă: îmi dă puterea de a lupta și de a învinge răul, de a dezvolta un limbaj al fraternității, generozității și iertării.

- Isus ne promite o comoară; ne interesează? Conștientizăm angajamentul misionar de a evangheliza? Simțim prezența lui Isus în viața noastră?

Gând misionar...

Mă rog astăzi pentru toți tinerii din lume care, urmând îndemnul adresat apostolilor, te vestesc pe tine, Doamne, în orice colț al lumii:

Ferește-i de pericole, de limitele proprii, de barierele lumii; dă-le darul propovăduiri și fă ca pe chipul și în faptele lor să se citească limbajul fraternității, al generozității și al iertării! Ajută-mă și pe mine ca, animat de Duhul Sfânt, întărit de puterea ta divină și plină de elan misionar, să fiu mărturisitor al vieții în Isus Cristos - înviat! Amin.

Tatăl nostru... / Bucură-te, Marie... / Slavă Tatălui...

* * *

Fișierul în format pdf poate fi descărcat de aici.
 


lecturi: 777.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat