Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Iosif Păuleț: Îndemn la rugăciune, post și fapte de caritate pentru joi, 14 mai

Papa Francisc și-a anunțat participarea la Ziua de rugăciune, post și caritate, pentru joi, 14 mai 2020, îndemnându-i pe toți credincioșii din toate religiile să se unească spiritual pentru a depăși pandemia de coronavirus. PS Iosif Păuleț a adresat un îndemn preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor din Dieceza de Iași să se alăture acestei inițiative.

Redăm textul îndemnului episcopului de Iași, semnat la 11 mai.

"În ziua de 3 mai 2020, la sfârșitul discursului ținut după rugăciunea «Regina coeli», Sfântul Părinte papa Francisc a vorbit despre o propunere înaintată de Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană, prin care se recomanda ca joi, 14 mai 2020, «credincioșii din toate religiile să se unească spiritual într-o zi de rugăciune și post și fapte de caritate, pentru a-l implora pe Dumnezeu să ajute omenirea ca să depășească pandemia de coronavirus». Papa Francisc a răspuns acestei inițiative și a recomandat-o călduros tuturor credincioșilor catolici.

Vă îndemn să urmăm și noi chemarea Sfântului Părinte și să ne unim, în ziua de joi, 14 mai, împreună cu toți aceia care invocă încrezători ajutorul lui Dumnezeu prin post, rugăciune și fapte de caritate.

Dumnezeu, stăpânul timpului și al istoriei, să ne stea alături și să ne ocrotească mereu cu harul său, iar sfânta Fecioară Maria, pe care o invocăm în mod special în luna mai, să mijlocească pentru noi și pentru lumea întreagă".

Scrisoarea se încheie cu binecuvântarea arhierească a PS Iosif Păuleț, episcop de Iași.

Pr. Vasile Petrișor,
secretar

* * *

Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană este o organizație inter-religioasă înființată după "Declarația de la Abu Dhabi" (Document despre fraternitatea umană pentru pacea mondială și conviețuirea comună), semnată de papa Francisc și marele imam al moscheii Al-Azhar din Cairo, dr. Ahmad Al-Tayyib, la 4 februarie 2019, în timpul vizitei papei în Emiratele Arabe Unite. Comitetul este alcătuit din reprezentanți ai mai multor religii.

* * *

Papa în Emiratele Arabe Unite: Document despre fraternitatea umană pentru pacea mondială și conviețuirea comună (Abu Dhabi, luni, 4 februarie 2019)


 

lecturi: 1408.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat