Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a V-a din Timpul Pascal (Anul A): "Promisiunea trimiterii Duhului Sfânt"

"Promisiunea trimiterii Duhului Sfânt" este a cincea temă propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul Pascal (Anul A). Este aprofundat momentul de la Cina de Taină în care Isus introduce atât promisiunea trimiterii Duhului Sfânt ca mângâietor, ca prezență sigură, cât și promisiunea venirii Tatălui și a lui însuși în mijlocul ucenicilor (In 14,15-21).

Întâlnirea Lectio Divina se va desfășura marți, 12 mai 2020, ora 19:00, în oratoriul "Maria Bambina", biserica "Înălțarea Sfintei Cruci", Bacău.

În doar câteva versete Isus introduce atât promisiunea trimiterii Duhului Sfânt ca mângâietor, ca prezență sigură, cât și promisiunea venirii Tatălui și a lui însuși în mijlocul ucenicilor care, prin credință, vor fi crezut în el și vor fi păzit poruncile sale. Acest fragment se deschide și se încheie cu aceleași cuvinte: proclamarea și invitația la iubirea față de Domnul.

Tatăl este prezentat de către Isus ca Cel care dăruiește. Iar Isus apare ca cel care se roagă, cel care îl roagă pe Tatăl pentru binele nostru. Își înalță mâinile în rugăciune pentru noi la fel cum le înalță pentru a fi răstignit pe cruce.

Isus ne destăinuie relația sa de iubire cu Tatăl. El reînnoiește promisiunea iubirii sale față de toți cei care îl iubesc, mai precis, o manifestare continuă a iubirii lui față de noi.

Ni se cere o iubire adevărată, care să știe să se transforme în gesturi concrete, în atenție față de Cuvânt și față de cei care-l iubesc pe Domnul - o iubire care se poate verifica prin păzirea poruncilor. Dacă Iubirea nu este dăruită, nu este împărtășită, se îndepărtează, dispare, se transformă în boală, în singurătate.

Doamne, învață-ne să iubim!

Organizarea catehezei va ține cont de respectarea normelor date în Ordonanța Militară nr. 4 din 29 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19.

Prof. Maria Andrici


 

lecturi: 327.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat