Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Misionar Diecezan: Evanghelia în imagini - Duminica a 5-a a Paștelui

Centrul Misionar Diecezan Iași (C.M.D.), ascultând de îndemnul Sfântului Părinte - "Este timpul pentru voi, ...să aduceți noutatea și bucuria Evangheliei oriunde v-ați afla", continuă proiectul "Evanghelia în imagini".

Oferim familiilor, copiilor și părinților, precum și tuturor celor care se îngrijesc de cei mici, fragmentul evanghelic din cea de-a 5-a duminică din Timpul Pascal. Sperăm ca materialul oferit să fie de folos atât în familie, cât și în activitățile cu cei mici.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru Sescu

*

Dragii mei,

Mă bucur să fim din nou împreună. Fiecare moment petrecut cu voi este un motiv de bucurie pentru mine.

Aș vrea să știu dacă astăzi de dimineață v-ați uitat în oglindă. Dacă nu, atunci mergeți până la oglindă și uitați-vă cu atenție la voi. Veți observa că aveți anumite trăsături asemănătoare cu părinții voștri. Filip, în fragmentul pe care l-ați citit, voia să-l vadă pe Tatăl din cer, uitând că eu port trăsăturile Tatălui.

Fiecare dintre voi poartă pe chipul său, în mișcările și comportamentul său, multe trăsături comune cu părinții. Atunci când cineva vă întâlnește, dacă este atent, își dă seama cine sunt părinții voștri și cui aparțineți, pentru că vă asemănați cu ei la chip, în mișcări, în caracter sau vorbă; iar lucrul acesta devine tot mai evident cu trecerea timpului, cu cât veți crește.

Unii mă cunoașteți de mai mult timp, pentru că sunteți mai mari, alții de mai puțin timp, pentru că sunteți mai mici. Fie că sunteți micuți, fie că sunteți mai mari, sunt sigur că părinții voștri v-au vorbit despre mine și împreună cu ei, sau la îndemnul lor, ați participat la sfânta Liturghie, la cateheze sau la orele de religie, atunci când a fost posibil. Aș vrea să vă întreb: "Cât de bine mă cunoașteți? Cât de multe lucruri știți despre mine?"; pentru că, pe cât de bine mă cunoașteți pe mine, pe atât de bine îl cunoașteți pe Tatăl ceresc.

Vă invit să priviți nu la chipul meu omenesc, ci la trăsăturile spirituale. Dumnezeu este duh, de aceea pentru Dumnezeu omul frumos este cel care are un suflet bun. Așadar, în cuvintele și faptele pline de iubire și bunătate din evanghelii, veți vedea oglindită iubirea, bunătatea și grija Tatălui ceresc față de voi. Cine mă întâlnește pe mine, îl întâlnește pe Tatăl.

Dragii mei, eu sunt calea - pentru că îi conduc pe oameni la Tatăl, eu sunt adevărul - pentru că îl fac cunoscut pe Tatăl, eu sunt viața - pentru că prin jertfa mea pe cruce am oferit viața tuturor. Veți urma voi calea prin adevăr spre viață?

Rugați-vă ca misionarii să aibă entuziasm și încredere atunci când vestesc aceasta!

Dragii mei, faceți ca cei care vă văd pe voi, să-l cunoască pe Tatăl ceresc!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm pentru misionari, oamenii din lumea întreagă și mai ales pentru părinți, ca prin cuvinte și fapte să-l vestească cu entuziasm pe Isus - calea, adevărul și viața;

Doamne, te rugăm pentru misionari, pentru toți oamenii din lume, dar mai ales pentru părinții noștri care acum au grijă de noi; atunci când le este greu și pierd calea, adevărul și cheful de viață, fii tu entuziasmul și încrederea lor, ajută-i și dă-le curaj!

Tatăl nostru.../ Bucură-te, Marie.../ Slavă Tatălui...

* * *

Fișierul în format pdf poate fi descărcat de aici.


 

lecturi: 658.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat