Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Misionar Diecezan: Evanghelia în imagini

Papa Francisc, într-una din predicile sale, adresându-se oamenilor spunea: "Este timpul pentru voi, ...să aduceți noutatea și bucuria Evangheliei oriunde v-ați afla".

În contextul actual, ne regăsim cu toții acasă, mai aproape unii de alții, mai ales copii de părinți și vice-versa, având posibilitatea de a aduce noutatea și bucuria Evangheliei duminicale în casele și familiile noastre.

Centrul Misionar Diecezan vă invită să citiți, să meditați și, de ce nu, să dați culoare Evangheliei de duminică împreună cu copiii. În fiecare săptămână va fi încărcat atât pe situl episcopiei www.ercis.ro, cât și pe situl centrului, www.cmdiasi.ro, un material ce conține evanghelia duminicii următoare cu textul atașat și imaginile de colorat. Alături de acestea va fi un gând, sub forma unei scrisori din partea lui Isus, adresat copiilor, și o intenție de rugăciune. Materialul va putea fi descărcat și printat pentru copii din linkul afișat la finalul articolului.

Astăzi postăm fragmentul evanghelic din cea de-a 4-a Duminică din timpul Pascal și sperăm ca materialul oferit să fie de folos atât în familie, cât și în activitățile cu cei mici.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit cu generozitate Centrului Misionar și proiectelor sale, dar mai ales celor care înțeleg că toți suntem misionari și trebuie să vestim Evanghelia în orice loc ne-am afla pe acest pământ.

Duminică binecuvântată și plină de lumină!

Pr. Florin-Petru Sescu

*

Dragii mei,

O turmă bună are nevoie întotdeauna de un păstor bun. Un astfel de păstor știe în permanență care sunt nevoile turmei, este mereu alături de ea, indiferent de vreme, indiferent de situație și nu se teme de nimic. Fiind aproape de turmă, cunoaște oițele, știe când au nevoie de hrană, de apă sau de odihnă și cu ce probleme se confruntă fiecare în parte. Își pune în joc sănătatea, timpul său, chiar și viața. El apără și ocrotește turma, pentru că turma este tot ce are el mai de preț.

Micuții mei prieteni, din tot ceea ce am creat, voi sunteți cei mai de preț. Pentru aceasta m-am făcut om, am murit și am înviat. Eu v-am însoțit și vă însoțesc, vă cunosc pe fiecare în parte, știu numele voastre, știu bucuriile și necazurile voastre, știu când aveți nevoie de hrană, de apă sau de odihnă. Eu sunt Păstorul cel Bun, care își dorește ceea ce este mai bun pentru turma sa.

Cunoscând toate acestea, s-ar putea să mă întrebați: "Dacă tu ești Păstorul cel Bun, cum se face că oamenii rătăcesc uneori?"

Dragilor, motivele pot fi diferite, dar au ceva în comun, "libertatea de a alege" pe care eu am lăsat-o fiecăruia. Oamenii au libertatea de a alege să asculte de păstor și să rămână în turmă sau nu. Ca păstor eu stau în frunte și chem, dar omenii, asemenea oițelor, pot alege să asculte sau să ignore, să se îndepărteze și să rătăcească, iar acest lucru mă doare. Comunitatea de credință, Biserica, este asemenea unui gard care protejează oițele, iar poarta de intrare sunt eu. De multe ori, însă, oițele rup gardul, se expun riscului de a fi atacați de lupi și hoți. Eu îndemn pe fiecare să aleagă binele, dar decizia finală aparține oamenilor.

Închei invitându-vă la rugăciune.

Rugați-vă pentru Sfântul Părinte papa, episcopi și preoți, precum și pentru toți cei care au datoria de a vă conduce! Rugați-vă ca ei să urmeze exemplul meu și astfel să vă fie bine și să fiți împreună "o turmă și un păstor"!

Dragii mei, prietenii mei, vă salut cu drag... vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm pentru Sfântul Părinte papa, pentru episcopi și preoți, precum și pentru cei care ne conduc, pentru ca ei să urmeze exemplul lui Isus, Păstorul cel bun:

Doamne, ajută-l pe Sfântul Părinte, pe episcopi și preoți, să fie păstori buni și sfinți, în fruntea unei turme bune; iar conducătorilor lumești, dă-le inimă bună și înțelepciune, pentru ca toți să trăim în sănătate, armonie și pace!

Tatăl nostru.../ Bucură-te, Marie.../ Slavă Tatălui...

* * *

Fișierul în format pdf poate fi descărcat de aici.

* * *

www.cmdsiasi.ro: Evanghelia în imagini – Duminica a 4-a a Paștelui


 

lecturi: 1740.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat