Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pr. Tarciziu-Hristofor Șerban este noul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București

Înaltpreasfințitul Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, l-a numit joi, 23 aprilie 2020, în oficiul de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București (ARCB) pe pr. dr. Tarciziu-Hristofor Șerban, actualmente lector la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București. Totodată, încetează oficiul de purtător de cuvânt al ARCB desfășurat până la această dată de către pr. Francisc Doboș, care a primit o misiune pastorală în cadrul arhidiecezei.

Pr. Tarciziu-Hristofor Șerban s-a născut la 1 ianuarie 1962 la Bacău. A absolvit Institutul Teologic în anul 1989 la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași și a fost hirotonit preot la 25 iunie 1989 la Iași.

La începutul slujirii preoțești a activat la Huși, în Parohia "Sfântul Anton", și la București, în Parohia Catedralei "Sfântul Iosif". Mai târziu, a fost preot colaborator în capitală la Parohia "Preasfântul Mântuitor" (italiană), paroh la Parohia "Sfânta Maria a Harurilor" (Bărăția) și administrator parohial la Parohia "Sfântul Francisc din Assisi".

Între anii 1993 și 1998 a urmat studii de specializare în științe biblice la Institutul Catolic din Paris și în istoria creștinismului primar la Universitatea Sorbona. Ulterior, a urmat studii de specializare în cadrul Facultății de filosofie a Universității București.

Începând cu anul 1998 a fost, pe rând, lector universitar la Institutul Catolic "Sfânta Tereza" din București, la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București.

În prezent predă științe biblice la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București și colaborează ca preot la Parohia Catedralei "Sfântul Iosif" din București.

București, nr. 167/23.04.2020

Biroul de presă al ARCB


 

lecturi: 3689.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat