Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

"Aprinde o lumânare la fereastră pentru Noaptea Sfântă". Episcopii europeni cheamă credincioșii să dea un semn de speranță

Toți catolicii sunt invitați să răspândească un mesaj de speranță aprinzând o lumânare la fereastră în timpul Nopții Sfinte. Invitația le-a fost adresată de cardinalul Jean-Claude Hollerich SJ și cardinalul Angelo Bagnasco, primul fiind președinte al Comisiei Conferințelor Episcopilor din Uniunea Europeană (COMECE), iar al doilea președinte al Consiliului Conferințelor Episcopilor din Europa (CCEE).

"Este un mic, dar semnificativ și simbolic gest de speranță în acest moment istoric și dramatic în are milioane de persoane în Europa și în restul lumii sunt lovite de multă suferință și incertitudine cauzate de pandemia Covid-19" - afirmă cei doi lideri ai Bisericii Catolice din Europa.

Această inițiativă vizează și întărirea sentimentului de comunitate în Uniunea Europeană și în toate țările europene. Actualul context de teamă ne conduce să nu avem încredere în celălalt, care este perceput ca un potențial pericol. "Mai mult ca niciodată - afirmă cei doi cardinali - trebuie să arătăm fraternitatea: doar împreună și uniți vom învinge acest flagel".

Deja la 12 martie 2020, când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat oficial izbucnirea coronavirusului ca o pandemie, cei doi lideri ai Bisericii au înălțat către Dumnezeu o rugăciune comună cerând ajutor, mângâiere și mântuire.

Cu acea ocazie, cei doi cardinali s-au alăturat papei Francisc pentru a repeta apropierea Bisericii față de toți cei care luptă din cauza pandemiei: victimele, familiile lor și toți lucrătorii din domeniul sanitar, voluntarii și credincioșii care sunt în prima linie, îngrijindu-i pe cei afectați și aducându-le ușurare.

"Eu sunt lumina lumii.
Cine mă urmează nu umblă în întuneric, ci va avea lumina vieții"
(In 8,12).

(Comunicatul de presă "O lumânare la fereastă pentru Noaptea Sfântă" al Consiliului Conferințelor Episcopilor din Europa)

Traducere de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 5860.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat