Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: De Paște alături de cei nevoiași

"Isus a înviat și ne cere să ne regăsim viața, să recunoaștem harul din fiecare, prin ospitalitate, solidaritate, fraternitate", a precizat papa Francisc în rugăciunea adresată omenirii în contextul pandemiei de coronavirus.

Campania De Paște alături de cei nevoiași, continuare a campaniei Să mergem împreună și să-i ajutăm să trăiască, inițiată de Episcopia Romano-Catolică Iași, a avut ca scop sprijinirea beneficiarilor Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și a persoanelor în nevoie din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea, oameni profund afectați de fenomenul coronavirus. Campania a adus bucurie și a ajutat la îmbunătățirea nivelului de trai celor pe care îi slujim, cu atât mai mult cu cât sărbătorile pascale și situația de criză ne îndeamnă spre ajutorare și sprijin. Suntem chemați, poate mai mult ca oricând, să ne arătăm solidaritatea și iubirea noastră creștină.

Preoții și membrii comunității din Dieceza de Iași care au aderat la această inițiativă și au răspuns cu mărinimie la această campanie, reușind să unească rugăciunea cu fapta bună, manifestată prin acțiuni sociale concrete, alături de a alți donatori din țară și din străinătate, ne-au venit în ajutor și astfel am putut sprijini beneficiarii noștri: copii ai centrelor Don Bosco alături de familiile lor, familiile beneficiare ale Centrului de Resurse pentru Familii, vârstnicii din cadrul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu și beneficiarele Centrului de Plasament "Sfântul Iosif".

Aceștia au fost vizitați la domiciliu și au primit pachete cu alimente neperisabile (făină, zahăr, ulei, orez, paste, margarină, cozonaci, pască, dulciuri), produse de igienă și curățenie, îmbrăcăminte, pamperși. În total au beneficiat de ajutor peste 800 de persoane.

Campania de Paște a adus multe bucurii, multe speranțe și multe suflete au fost încălzite cu darurile primite de la cei cu suflet mare. Mulțumim cu plecăciune părinților parohi și tuturor persoanelor fizice și instituțiilor pentru donații, pentru că se roagă și muncesc cu dăruire pentru alții, și întregii echipe Caritas care este alături necondiționat de cei aflați în nevoie.

Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă, împreună am reușit să aducem bucurie, lumină în casele oamenilor care trăiesc aceste vremuri grele, dar cel mai emoționant a fost să vedem cât de tare s-au bucurat să ne vadă. Am reușit să oferim atmosferă de sărbătoare acolo unde nu se simțea.

În aceste vremuri de încercare și distanțare socială, îndemnăm în continuare comunitatea la o implicare concretă în viața și nevoile semenilor. Acesta este rodul firesc al iubirii și solidarității față de cei ce suferă deja consecințele dureroase ale acestei situații de criză.

Donațiile se pot face în contul asociației noastre: RO36 BRDE 240SV0 811 911 2400, deschis la BRD sucursala Iași, cu mențiunea: sprijin beneficiari.

Vom continua activitățile și vom răspunde și la alte inițiative și solicitări de cazuri din dieceză care au nevoie de sprijin urgent.

O sărbătoare a Paștelui binecuvântată și bogată în haruri!

Petronela Maftei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Caritas: De Paște alături de cei nevoiași


 

lecturi: 709.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat