Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Calea sfintei cruci on-line

"Tinere, îți zic, ridică-te!" (cf. Lc 7,14)

În fiecare an, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, în Duminica Floriilor, noi, tinerii catolici din Bacău, obișnuiam să sărbătorim uniți în rugăciune, participând la sfânta Liturghie și meditând Calea sfintei cruci într-o procesiune pe străzile orașului. Anul acesta, din pricina pandemiei de coronavirus care a afectat o lume întreagă, suntem provocați să descoperim o altă modalitate de a ne păstra tradiția, în siguranță.

Vă invităm pe voi, tinerii de toate vârstele și de pretutindeni, să vă rugați alături de noi Calea sfintei cruci duminică, 5 aprilie 2020, la ora 19.00, accesând link-urile:

https://www.facebook.com/bacaucentru

http://media.ercis.ro/bacau.html

https://www.youtube.com/watch?v=2Mks7ayX-Bc

Tema propusă de papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului din acest an este "Tinere, îți zic, ridică-te!"(cf. Lc 7,14). El ne invită să medităm cum tânărul din Nain, din Galileea, a înviat la auzul cuvintelor lui Isus, și urmându-i exemplul, să facem o schimbare în viața noastră, să îl lăsăm pe Dumnezeu să intervină și să ne ridicăm la auzul cuvintelor sale, fără să ne fie frică de eșec, pentru că: "Numai cel care nu merge nu cade, dar nici nu merge înainte". De asemenea, papa aseamănă această pandemie în discursul care a însoțit binecuvântarea "Urbi et Orbi" cu o furtună care ne obligă să facem un exercițiu de solidaritate pentru că noi, oamenii, avem nevoie unii de alții: "Asemenea discipolilor din evanghelie am fost luați prin surprindere de o furtună neașteptată și furioasă. Ne-am dat seama că suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, dar în același timp importanți și necesari, chemați cu toții să vâslim împreună, având toți nevoie să ne aducem mângâiere unii altora. Pe această barcă... suntem cu toții. Asemenea acelor discipoli care vorbesc într-un glas și spun înfricoșați: «Pierim» (Mc 4,38), și noi ne-am dat seama că nu putem merge înainte fiecare pe cont propriu, ci numai împreună".

De aceea, ne dorim să ne rugăm pentru noi, tinerii, să avem curajul de a ne ridica în fața încercărilor de zi cu zi, avându-l pe Dumnezeu drept însoțitor. Îi vom aminti, de asemenea, pe toți cei apropiați nouă, de care suntem despărțiți în această perioadă în contextul izolării la domiciliu, pentru a fi alinați de presiunea exercitată de mass-media asupra lor prin intermediul știrilor, și, nu în ultimul rând, ne vom ruga pentru țările cele mai afectate de această "furtună", deoarece noi am descoperit "acea (binecuvântată) apartenență comună de la care nu ne putem sustrage: apartenența ca frați", de care vorbește papa tot în discursul care a însoțit momentul de rugăciune.

Raluca Antal Vaida

* * *

Provocarea unei transformări culturale. Mesajul papei Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului 2020

Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a XXXV-a Zi Mondială a Tineretului - 2020


 

lecturi: 2493.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat