Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași - 30 de ani de caritate

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași împlinește 30 de ani de existență, sâmbătă, 4 aprilie 2020. Este un prilej de rememorare a celor "30 de ani de caritate, 30 de ani în slujba aproapelui și în lupta de creare a unei civilizații a iubirii și a solidarității între oameni". Din catedrala din Iași, PS Iosif Păuleț va transmite în cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00, în aceeași zi, un cuvânt de suflet, de încurajare și îndemn pentru comunitate, dar și pentru membrii asociației. Liturghia va putea fi urmărită în direct prin internet: www.ercis.ro/media; www.facebook.com/ercis.ro și www.youtube.com/user/ercisro.

La 4 aprilie 1990 a fost semnat procesul verbal încheiat cu ocazia constituirii Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Sunt 30 de ani de caritate, 30 de ani în slujba aproapelui și în lupta de creare a unei civilizații a iubirii și a solidarității între oameni.

Promotorii acestui obiectiv, directorii Caritas: Mons. Vladimir Petercă, Mons. Grigore Duma, pr. Egidiu Condac, pr. Mihai Budău și pr. Marius Adam au făcut posibile toate acțiunile de binefacere și, mai ales, au reușit să transmită societății care este misiunea noastră de creștini: iubirea de Dumnezeu si de oameni.

Marele gând de recunoștință se îndreaptă către ei, dar și către episcopul emerit al Diecezei Romano-Catolice de Iași, PS Petru Gherghel, către arhiepiscopul mitropolit, IPS Aurel Percă, și, bineînțeles, către episcopul Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț, care ne-au fost mereu alături și au răspuns cu generozitate la acțiunile noastre.

Problemele cu care se confruntă societatea sunt mari, diverse, dar mai ales urgente, motiv pentru care Caritas a creat programe diverse prin care să răspundă nevoilor cu implicare și devotament: Programul Antidrog, Centrul de Resurse pentru Persoane cu Dizabilități, Centrul de Inserție Socio-Profesională pentru Tineri în Dificultate și programe care desfășoară activități și în prezent: Centrul de Plasament "Sfântul Iosif", Centrul de Resurse pentru Familii, Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco", Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu, Programul de Intervenții în Situații de Urgență și Calamități Naturale.

În prezent, activitatea asociației continuă sub îndrumarea directorului general, pr. Iosif Iacob, și este cuprinsă în două mari domenii de activitate: Domeniul Copii, Tineri, Familii și Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități.

Din nefericire, contextul actual nu permite o întrunire de rememorare a momentelor frumoase cu cei care au pus cărămidă peste cărămidă în vederea clădirii unei vieți mai bune a semenilor mai puțin norocoși. Astăzi, la ceas aniversar, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, își exprimă recunoștința față de cei care s-au alăturat pe drumul carității, care și-au asumat datoria creștină și civică de a fi solidari cu persoanele aflate în diferite forme de dificultate. Fie că este vorba despre angajați, voluntari, donatori, parteneri sau colaboratori, este vorba despre aceeași categorie de persoane: binefăcători.

Cu acest prilej, episcopul Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț va transmite în cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00, sâmbătă, 4 aprilie 2020, din catedrală, un cuvânt de suflet, de încurajare și îndemn pentru comunitate, dar și pentru membrii asociației. Liturghia va putea fi urmărită în direct prin internet: : www.ercis.ro/media; www.facebook.com/ercis.ro și www.youtube.com/user/ercisro.

Vă invităm să urmăriți sfânta Liturghie și să vă alăturați misiunii Caritas!

Petronela Maftei

* * *

Albumul foto: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași - 30 de ani de caritate

* * *

* * *

Activități ale Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași

Caritas Iași: Solidari cu cei aflați în nevoie!

Caritas Iași: O floare pentru o viață 2020, ediția a 18-a

Caritas: Colecta din a doua duminică a Postului Mare


 

lecturi: 1323.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat