Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc invită la unirea în rugăciunea Tatăl nostru pentru îndepărtarea pandemiei, pentru ziua de miercuri, 25 martie 2020, sărbătoarea Buna-Vestire, la ora 13.00

La rugăciunea "Îngerul Domnului" de duminică, 22 martie 2020, papa Francisc i-a invitat pe toți conducătorii Bisericilor și pe liderii tuturor comunităților creștine, dar și pe toți creștinii de diferite confesiuni, să se unească în rugăciune în ziua de miercuri, 25 martie, în sărbătoarea Buna-Vestire, și să recite la amiază rugăciunea "Tatăl Nostru", în România rugându-ne la ora 13.00.

Totodată, vineri, 27 martie, la ora 19.00, papa Francisc va prezida un moment de rugăciune pe platoul din fața bazilicii "Sfântul Petru", cu piața goală, moment la care toți creștinii sunt invitați să participe prin mijloacele de comunicare. Va fi proclamat cuvântul lui Dumnezeu, vor fi înălțate rugăciuni, va fi adorat Preasfântul Sacrament, cu care, la încheiere, Sfântul Părinte va da binecuvântarea "Urbi et Orbi", ce va fi însoțită de posibilitatea de a primi indulgența plenară.

Celebrarea va fi transmisă și prin sistemul de transmisiuni al Episcopiei Romano-Catolice de Iași. "La pandemia virusului", a spus papa Francisc, "vrem să răspundem cu universalitatea rugăciunii".

Redăm în continuare câteva cuvinte din mesajul Sfântului Părinte papa Francisc, de duminică, 22 martie:

"La pandemia virusului vrem să răspundem cu universalitatea rugăciunii, a compătimirii, a duioșiei. Să rămânem uniți. Să facem să se simtă apropierea noastră de persoanele mai singure și mai încercate. Apropierea noastră de medici, de lucrătorii sanitari, infirmieri și infirmiere, voluntari... Apropierea noastră de autoritățile care trebuie să ia măsuri dure, dar pentru binele nostru. Apropierea noastră de polițiștii, de soldații care pe stradă încearcă să mențină mereu ordinea, pentru ca să se îndeplinească lucrurile pe care guvernul le cere să fie făcute pentru binele nostru al tuturor. Apropiere de toți".

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Triduum de pregătire prin Rozariu pentru sărbătoarea Buna-Vestire, la Radio Maria între orele 15.00-17.00 (22-24 martie)


 

lecturi: 5171.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat