Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"Isus este mântuirea noastră" - Impresii ale copiilor

Isus este mântuirea noastră este tema pe care în timpul Postului Mare și cei mici sunt invitați să o mediteze prin rugăciune și participarea la Calea sfintei cruci. În acest sens, câțiva copii au scris din inimioara lor ce înseamnă pentru ei jertfa și învierea lui Isus Cristos. O parte dintre mesajele lor au fost preluate pentru pagina nouă Așa scriu copiii ... din revista Isus, Prietenul copiilor, numărul din martie 2020.

  • "Isus ne-a făcut cadou viața sa pentru ca noi să putem trăi fericiți!" (Claudia Chahula, Solonețu Nou)

  • "Isus este cel mai bun prieten al meu. El mă ajută atunci când nimeni nu mă poate ajuta. În cele mai grele momente mă rog la el pentru că știu că el mă salvează de fiecare dată. Pentru că știu că mă iubește foarte mult, sunt ministrant și îl ajut pe părintele la sfânta Liturghie. Isus a murit pentru noi și știu că mă voi întâlni cu el în împărăția cerului!" (Luca Ghercă, Răchiteni)

  • "Datorită iubirii lui Isus, am avut ocazia de a ne mântui. Isus ne-a iubit atât de mult, încât s-a jertfit pentru noi pe cruce. Isus ne-a iubit atât de mult, încât a rămas cu noi în taina Euharistiei. Isus ne-a iubit atât de mult, încât l-a trimis pe Duhul Sfânt pentru a ne întări sufletul!" (Rita Loghin, Huși)

  • "Isus este unicul Fiu al lui Dumnezeu, fiind Mântuitorul nostru. El ne apără de fiecare dată când cădem în păcat și când diavolul ne ispitește ca să facem lucruri necugetate. Ne iartă mereu, iar noi îl slujim prin rugăciune, credință și participare la sfânta Liturghie!" (Camelia Capalnean, Blaj)

  • "Isus este foarte bun cu noi, deoarece ne-a oferit șansa să ne mântuim. Este un om cu o inimă mare fiindcă a murit pe cruce pentru noi. Îi mulțumesc din tot sufletul pentru acest dar minunat!" (Mihai Pascal, Huși)

  • "Isus este Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul nostru. El este cel care ne iartă păcatele și datorită lui toți oamenii sunt iertați. Datorita lui și a jertfei sale pe cruce, noi vom putea avea parte de viața veșnică!" (Suciu Alessia, Blaj)

  • "«Cel care n-a cunoscut niciun păcat, s-a făcut păcat pentru noi» (2Cor 5,21). Mântuirea este modul prin care Dumnezeu ne iartă pentru păcatele făcute în timpul vieții și ne oferă viața veșnică alături de el. Aceasta este calea spre Dumnezeu și, implicit, spre fericire. «Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Cristos» (1Cor 15,22). Isus a fost trimis pe pământ ca să răscumpere greșelile făcute de noi, oamenii. Faptul că Isus a acceptat să fie răstignit pe cruce, arată iubirea necondiționată pe care i-o purta lui Dumnezeu și întregii lumi. Prin sângele acestuia au fost iertate păcatele omenirii!" (Monica Hofman, Poiana Micului)

  • "În opinia mea, când Isus a murit pe cruce, a vrut să ne ajute să ne trăim viața alături de el în Împărăția cerească. A vrut să ne arate un exemplu de bun creștin pentru a ne mântui și pentru a urma acest exemplu. Datoria noastră de creștini este de a urma Cuvântul lui Dumnezeu și de a-i îndruma pe semenii noștri pe aceeași cale!" (Teodora Negrușa, Bistrița-Năsăud)

  • "Isus cel drag și blând a coborât pe pământ sub chipul unui prunc plăpând. Pe măsură ce a crescut, minunile Tatălui ne-a arătat și prin sacrificiul suprem, răstignit pe cruce, mântuirea ne-a dat. Astfel cerul am recăpătat și cu Dumnezeu ne-a împăcat!" (Melisa Rusu, Răducăneni)

  • "Isus este Fiul lui Dumnezeu, este Mântuitorul nostru. Botezându-ne, noi intrăm în viața lui Dumnezeu și devenim creștini. Prin sacramentele vieții creștine orânduite de Isus Cristos, eu cred că el ne mântuiește. Isus prin mântuirea oferită ne salvează, ne vindecă și ne ajută la greu. Isus a venit pe pământ ca să ne mântuiască pe noi păcătoșii și să ne îndrume spre strada bună!" (David Arieșan, Bistrița-Năsăud)

  • "Isus Cristos este prietenul meu care mă ajută să am mereu sufletul curat și să fiu mereu un copil bun. El este modelul nostru. Acum, când mă pregătesc pentru Prima Sfântă Împărtășanie, aștept cu nerăbdare să-l primesc în sufletul meu!" (Carina Maria Scheel, Moinești)

  • "Mântuitorul Isus Cristos este calea noastră spre sfințenie. Pentru noi, cei care ne pregătim să devenim soldați ai lui Cristos, mântuirea este (tot) mai sigură prin menținerea unui suflet curat!" (Ștefania Buga, Moinești)

  • "Copilul care s-a născut este Isus, Salvatorul promis de Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om pentru a ne mântui. Prin învierea sa, Isus a dovedit că el este Fiul lui Dumnezeu. Învierea lui Dumnezeu este izvorul învierii noastre viitoare!" (Francesca Ruggiero, Dej)

  • "Noi credem că Isus este iubitor, deoarece și-a dat viața pentru noi. Fără el, noi nu avem șanse la viață, atât pe Pământ, cât și în Rai. Mântuirea este un dar pe care Isus ni-l oferă, iar noi decidem dacă îl primim sau nu, în funcție de acțiunile noastre!" (Iulia și Luca Budău, Iași)

  • "Biserica prin Cristos ne oferă un model de sfințenie, de ascultare față de cei mari. Cristos este comoara din sufletul nostru, iar noi, fiind copii ai lui Dumnezeu, suntem datori să-i păstrăm strălucirea acestei comori în sufletul nostru. Postul Mare este perioada care ne ajută să ne păstrăm sufletul strălucitor în fața lui Cristos!" (Rainhold Emilian Scheel, Moinești)

Prof. Lăcrămioara Boroș

Foto: https://brandmalerei-warmuth-shop.de/Kinderkreuz-Vertrauen-/-Junge


 

lecturi: 1260.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat