Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Toți împreună pentru a realiza o singură misiune, "o evanghelizare diferită"

"Mergeți în toată lumea și predicați evanghelia la toată făptura" (Mt 28,16) - misiune ce duce la împlinire activitățile religioase pentru a ajuta pe toți cei care doresc și caută să crească în credință.

Pentru noi, totul se petrece în "Casa Bătrânului și Bolnavului «Sfântul Părinte papa Ioan Paul al II-lea»" din Butea.

Ușa este mereu deschisă și cei din casă bineprimitori... prima persoană care ne-a primit și ne-a deschis ușa cu zâmbetul ei de mamă este sora Elisabetta Barolo, împreună cu comunitatea sa.

La baza cestui proiect suntem trei congregații și un preot diecezan:

- pr. Gabriel Sascău, capelan al casei și director spiritual pentru unii credincioși din sat;

- Frații Franciscani Conventuali de la Seminarul din Roman - fr. Iosif Ionuț Antonică și fr. Cezar Dămătăr, care fac cateheză și mici vizite bunicilor;

- Congregația Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus - sora Elisabetta și comunitatea, care oferă pelerinaje, cateheze și tot timpul lor 24 din 24 de ore, pentru beneficiarii din casă;

- Surorile de Caritate Dominicane ale Prezentării la Templu a Sfintei Fecioare Maria - sr. Victoria Bălteanu, OP, pentru cateheză și psihologie.

Este mereu nevoie de o astfel de misiune și putem vedea zilnic progresul în realizările activităților religioase și rezultatele obiectivelor propuse la nivelul "pastoral religios" de cele trei congregații și preotul diecezan, în misiunea "intercongregațională" .

Toate aceste activitățile care se fac sunt pentru o bună evanghelizare ar beneficiari care sunt: toți bătrânii din casă, personalul, locuitori din sat, ba mai mult și rude când vin în vizită, ne bucurăm să le fim de ajutor.

Atât cât se poate, îi ajutăm să descopere această misiune pusă la dispoziția lor, să fie luminați în orientările Bisericii și dorim să crească cu toții să fie membri ai unei societăți în care domnește dragoste, dreptatea și solidaritate după cum ne vorbește Sfântul Părinte papa Francisc, în mesajul video care însoțește intenția de rugăciune pe luna octombrie a anului 2019 să ne rugăm pentru ca Duhul Sfânt să trezească o nouă PRIMĂVARĂ MISIONARĂ ...", făcută de întreaga Biserică Universală în lumea întreagă.

Trăim într-o societate globalizată, în care consumismul, violența, dezintegrarea persoanei, lipsa de respect domină, de aceea vedem că este nevoie de o continuă evanghelizare.

Așadar, noi, ca persoane consacrate, dorim să promovăm cateheză și activități pastorale, ne dorim să continuăm să construim o ambianța mai bună pentru toți cei care doresc să cunoască valorile evangheliei prin predicare.

Fiecare carismă reprezintă "o identitate intercongregațională" care se face prin: caritate, rugăciune și predicare, credem că putem fi ziditori ai unei lumi noi, ai unei generații ce dorește să transmită ceea ce a primit.

Tuturor cititorilor le doresc zile pline de har și binecuvântări în acest timp al Postului Mare, rămânând mereu uniți în rugăciunea zilnică, prin Cristos!

Sr. Victoria Bălteanu, OP


 

lecturi: 1737.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat