Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Liturghie de mulțumire pentru activitățile Centrului de Îngrijire la Domiciliu Pârgărești

O sfânta Liturghie de mulțumire pentru toate activitățile desfășurate în cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu din comuna Pârgârești a fost celebrată de părintele Iosif Iacob, director general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, și părintele Costel Țăranu, paroh de Satu Nou, în biserica "Sfântul Mihail" din Satu Nou, duminică, 8 martie 2020, la ora 11.00. Au fost prezenți angajați ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu Pârgărești și reprezentanți ai autorităților publice locale. Au fost amintite în rugăciune toate persoanele care suferă și s-au adus mulțumiri lui Dumnezeu pentru toți aceia care se îngrijesc de cei bolnavi.

"Miracolul nu e că noi facem toate astea, ci faptul ca suntem fericiți făcând-o", spunea sfânta Tereza de Calcutta.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași aniversează în acest an 30 de ani de activitate. Cu această ocazie se vor desfășura mai multe evenimente. Dorim să mulțumim membrilor comunităților și binefăcătorilor care de-a lungul timpului au susținut activitatea de îngrijire la domiciliu. Cu această ocazie, se va celebra câte o sfântă Liturghie în comunitățile în care sunt prezente centrele de îngrijire la domiciliu.

Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul domeniului pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități este format dintr-o rețea de 9 centre regionale de îngrijire la domiciliu: Faraoani, Huși, Iași, Iugani, Oțeleni, Pârgărești, Roman, Săbăoani și Suceava.

Prin intermediul celor nouă centre, oferim servicii sociale și socio-medicale persoanelor vârstnice, imobilizate la pat sau la domiciliu. Personalul CID format din 60 de angajați, asistă anual peste 1.300 de beneficiari cu grade diferite de dependență, ce suferă din cauza bolilor, a singurătății și a stării materiale precare.

Dezideratul zilnic al personalului de îngrijire format din medici, asistenți sociali, asistenți medicali, kinetoterapeuți, îngrijitori bătrâni la domiciliu este creșterea calității vieții persoanelor asistate prin oferirea de servicii specializate și individualizate, potrivite gradului de dependență și condițiilor socio-economice în care se regăsesc aceștia.

Centrul de Îngrijire la Domiciliu Pârgărești a fost înființat în anul 2010, în cadrul parteneriatului public privat dintre Consiliul Local Pârgărești, Congregația Fiicele Sfântului Francisc de Assisi și Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași.

Echipa CID Pârgărești este formată din: asistent medical coordonator - Paula Strbova (Sora Iana); asistent social - Andreea Scripcaru și îngrijitoare bătrâni la domiciliu - Elena Vivsenco (Sora Tabita).

Suntem alături de bătrâni, oferind asistență socio-medicală la domiciliu și servicii de îngrijire pentru persoanele imobilizate la pat sau la domiciliu, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții acestora.

În comuna Pârgărești beneficiază de serviciile de îngrijire la domiciliu aproximativ 70 de persoane vârstnice anual. Lunar, în medie sunt vizitați 50 de vârstnici.

Dorim să mulțumim părintelui paroh pentru colaborare și dumneavoastră, dragi credincioși, pentru că ați răspuns de fiecare dată inițiativelor care s-au desfășurat, aici, în comunitate: evenimentul "Un milion de stele", colectele care se organizează pentru susținerea activității centrului, acțiunile de strângere de fonduri și bunuri, care se realizează în colaborare cu școlile din comună.

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu sănătate și multe haruri!

Ne bucurăm că autoritățile locale, Consiliul Local și doamna primar Victoria Iulișca sunt alături de noi și de persoanelor vârstnice din comună și le mulțumim pentru frumoasa colaborare.

De asemenea, mulțumim membrilor echipei de îngrijire la domiciliu, care zi de zi aduc alinare persoanelor vârstnice. Disponibilitatea, curajul și implicarea lor aduc multe roade și speranță în viața acestor persoane.

Antonina Dogariu
coordonator diecezan
Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Satu Nou: Liturghie de mulțumire pentru activitățile Centrului de Îngrijire la Domiciliu Pârgărești


 

lecturi: 1434.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat