Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Actualizare, 11 martie 2020, ora 13.00:
Din cauza restricțiilor stabilite de autorități, proiecția filmului "Cel Mai Mare Dar" la Ateneu Iași, programată inițial pentru miercuri, ora 21.00, A FOST ANULATĂ.
Vom reveni cu noi informații dacă va fi cazul.

Știrea inițială:

Filmul "Cel Mai Mare Dar" va fi proiectat la Cinema Ateneu Iași

"Nu-ți spun, Petre, să ierți de șapte ori, ci până la șaptezeci de ori șapte." Dacă însuși Isus ne spune acestea, înseamnă că se poate. Dumnezeu niciodată nu ne cere ceva de care nu suntem în stare sau în orice caz ne cere pentru că știe că el ne poate ajuta în sensul acesta și că doar asta ne va face fericiți, așa cum ne vrea.

De aceea, Iertarea este un Dar... Cel Mai Mare Dar. Și nu există un mărțișor mai frumos pe care-l putem oferi celor din familia noastră, din jurul nostru, dar mai ales sufletului nostru decât IERTAREA. Mai ales în Postul Mare.

În sensul acesta, vă invităm să nu ratați această ocazie extraordinară de a vedea în avanpremieră la Cinema Ateneu Iași, filmul "Cel Mai Mare Dar" care va fi proiectat în zilele de luni, 9 martie 2020, la ora 17.00, și miercuri, 11 martie 2020, la ora 21.00. Biletele vor putea fi achiziționate începând de miercuri, 4 martie, de pe site-ul https://cinemaiasi.ro/film/cel-mai-mare-dar/ sau direct de la casieria ateneului.

Sătul de atâtea filme care vorbesc despre răzbunare, Juan Manuel Cotelo a vrut un "final fericit" pentru acest film, un documentar despre iertare în care asasini și victime își dau mâna și privesc înainte, și în care se demonstrează că, dacă ei au putut, înseamnă că nu există nimic care să fie de neiertat. Deși iertarea este un lucru fundamental în viața noastră spirituală, nu întotdeauna conștientizăm acest lucru. Motivul poate fi și acela că nu am gustat niciodată din bucuria care se simte în urma iertării. Și cu cât conflictul sau lucrul care trebuie iertat este mai puternic, cu atât bucuria care se simte în urma iertării este mai adâncă. Prin acest film, Dumnezeu vrea să lucreze în fiecare suflet, aducând pacea și bucuria dobândite în urma iertării.

La întrebarea: "În experiența ultimei filmări, câte inimi ai văzut care să se fi umplut, să se fi emoționat...poate chiar și convertit în urma acestui final fericit al îmbrățișării Milostivirii? Ce gest, cuvânt și frază îți vine în minte în acest moment, din ultimul tău film sau care au fost cele mai semnificative, fără să facă mult "spoiler"?

A fost un munte de emoții, dar întotdeauna într-un mod foarte simplu, silențios, discret. O îmbrățișare, un sărut, o lacrimă, o mângâiere... gesturi care nu fac gălăgie, dar care au o valoare impresionantă, atunci când se petrec între persoane care înainte erau dușmani.

Am trăit atâtea momente frumoase, încât mi-e greu să aleg unul. Să vezi ochii în lacrimi la o persoană adultă, puternică, care a făcut foarte mult rău și căruia îi pare rău... este foarte emoționant.

Și o altă întrebare profundă: Juan Manuel, iertarea, sau Milostivirea, este cel mai mare dar al Infinitului în unul?

Fără nicio îndoială. Fiecare se gândește că Dumnezeu s-a făcut om... și nu doar asta, dar și faptul că locuiește în fiecare dintre noi... wow!!

Cum să nu fii uimit de disproporția dintre oricare dintre noi și oaspetele sufletului nostru!

Dumnezeu locuiește în noi ca slujitor, în slujba fragilității noastre, manifestată mai ales în păcat. Isus îi vizita și mânca în casa păcătoșilor, lucru care era scandal pentru cei care considerau că cineva pur nu ar trebui să se amestece cu cineva impur. Isus nu se îndepărtează, nici nu se sperie de păcatele noastre. Din contra, caută apropierea cu cei mai păcătoși, pe care El dorește să ne poarte peste umeri, să ne vindece rănile, să ne spele picioarele... A spune "iubirea lui Isus" este același lucru cu a spune "iertarea lui Isus".

Sunt și câteva povești de iertare pe care regizorul a fost nevoie să le pună pe un cd extra, pentru că nu mai încăpeau în film. Cu siguranță, și noi avem propriile noastre povești de iertare și care pot devin adevărate mărturii pentru cei din jur. Pentru a vă trezi interesul și ca să vă convingeți că nimic nu este imposibil de iertat, vă invit să le urmăriți mai jos:

Vă invităm să ne urmăriți pe Facebook, pentru ne lăsa o părere după vizionarea filmului și, de asemenea, pentru a fi la curent cu toate proiectele Infinito+1: pagina de facebook @infinitomasunoromania ori site-ul www.celmaimaredar.com

Mihai și Andra Cosmovici

* * *

Mai jos puteți urmări cum s-a născut Infinto+1 și, de asemenea, veți cunoaște celelalte filme care au fost regizate:

Filmele "Tărâmul Mariei" și "Ultima Culme" pot fi găsite cu subtitrare în română online pe pagina https://www.infinitomasuno.org/ro/tienda/. Ele pot fi folosite ca material catehetic foarte bun pentru toate vârstele și categoriile de persoane. Iubirea lui Dumnezeu nu cunoaște limite!

* * *

* * *

Invitație la film din partea regizorului Juan Manuel Cotelo

* * *

Alte articole despre acest film, publicate pe ercis.ro:



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat