Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

"Bucuria preoției": conferința preoților diecezani în sanctuarul din Vailankanni (India)

De Nirmala Carvalho

Statul indian Tamil Nadu a găzduit al doilea congres al Conferinței Preoților Diecezani din India (CDPI), cu tema "Bucuria preoției". Programul s-a desfășurat de la 28 la 31 ianuarie 2020, în bazilica "Stăpâna Noastră a Mântuirii" din Vailankanni (nota redacției ercis: pe coasta de sud-est a Indiei). Locul a fost ales pentru a revigora entuziasmul pastoral al oamenilor Bisericii și a reînsufleți unitatea sacerdotală.

CDPI este asociația care se ocupă să conducă Comisia pentru vocații, seminariști, cler și călugări din Conferința Episcopilor de Rit Latin [CCBI, unul din cele trei rituri ale Conferinței Episcopale Indiene - nr]. Născută în 2001, a obținut recunoașterea de asociație în 2008. În 2014 a aprobat statutul intern.

Printre obiectivele organizației: întărirea raporturilor construind unitatea dintre preoți; aprofundarea fraternității dintre episcopi și preoți; continuarea formării în acord cu spiritualitatea pastorală și semnele timpurilor; lărgirea legăturii pastorale dintre preoți dincolo de granițele respectivelor dieceze; crearea unei rețele de sprijin reciproc în realizarea împărăției lui Dumnezeu la nivel local și în Biserica universală.

La congresul de la Vailankanni au participat 700 de preoți reprezentând 91 din cele 132 de dieceze de rit latin din Biserica indiană. Printre temele sesiunilor de lucru, bucuria în celebrarea lui Cristos, în construirea împărăției lui Dumnezeu și a fi mesageri de bucurie.

Cardinalul Oswald Gracias, arhiepiscop de Mumbai și președinte al Conferinței Episcopale Indiene, a celebrat Liturghia inaugurală. În discursul său, el a amintit cele opt fericiri ale preoților, așa cum sunt deja schițate de papa Francisc: "Fericit este preotul care are relații personale autentice și solide cu Isus; Fericit este preotul care are mirosul oilor; Fericit este preotul care e simplu în stilul de viață; Fericit este preotul care ajunge în periferii; Fericit este preotul care are inima Milostivirii; Fericit este preotul care e hrănit și hrănește pe alții cu Cuvântul lui Dumnezeu; Fericit este preotul care evită atitudinea clericalismului; Fericit este preotul care se încrede în Domnul".

(După AsiaNews, 31 ianuarie 2020)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 802.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat