Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tupilați: Liturghie in memoriam sr. Savina Muraru, prezidată de PS Iosif Păuleț

În biserica "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Tupilați, marți, 28 ianuarie 2020, PS Iosif Păuleț a celebrat sfânta Liturghie pentru odihna sufletului răposatei sr. Savina Muraru, de la a cărei trecere la cele veșnice se împlinesc zilele acestea trei ani.

Încă de la începutul sfintei Liturghii, Preasfințitul Iosif a amintit motivul prezenței sale la Tupilați: să înalțe o rugăciune către Dumnezeu pentru odihna răposatei sora Savina Muraru, din Congregația "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", care și-a trăit vocația într-un mod exemplar, slujind pentru mai mulți ani la Episcopie, dar și în parohiile unde Preasfințitul a fost paroh.

Deși discretă, prezența PS Iosif a produs pentru comunitatea din Tupilați un adevărat motiv de bucurie. Această "turmă mică" a simțit încurajarea și sprijinul puternic al păstorului diecezei, care i-a invitat pe toți cei prezenți la sfânta Liturghie să-l iubească pe Dumnezeu și să rămână mereu o comunitate unită în jurul lui Isus, bunul Păstor.

Pr. Fabian Blaj, OFMConv.

* * *

Sr. Savina Muraru s-a născut la 14 decembrie 1949, la Tupilați. A început activitatea în anul 1974, în parohiile: Slobozia (NT), Cireșoaia, Episcopia Iași, Onești și, în ultimii ani de viață, în Parohia Suceava. A făcut primele voturi în Congregația "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" la 25 martie 1993, în biserica "Coborârea Duhului Sfânt" din Barați, iar voturile perpetue la 7 octombrie 1996, în biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Cacica. La vârsta de 67 de ani a trecut la Domnul în seara zilei de duminică 29 ianuarie 2017, într-un spital din Suceava, după ce primise sfintele sacramente de la actualul episcop de Iași, pe atunci paroh de Suceava.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 ianuarie: Tupilați: Liturghie in memoriam sr. Savina Muraru, prezidată de PS Iosif Păuleț


 

lecturi: 2840.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat