Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

O nouă proiecție a filmului "Cel Mai Mare Dar", la Piatra Neamț

Nu ne-am mirat deloc. De fapt, același lucru s-a întâmplat și în celelalte țări unde au fost lansate filmele regizate de Infinito+1. În urma ultimei proiecții a filmului "Cel Mai Mare Dar", din 25 ianuarie 2020, am primit mai multe solicitări de la persoane care doresc să vadă/revadă filmul. Astfel, filmul va rula din nou duminică, 2 februarie 2020, la ora 15.20, la Cinema "Mon Amour" din Piatra Neamț. Prețul unui bilet este 10 lei și poate fi achiziționat și de pe site-ul: www.eventbook.ro.

"Cel Mai Mare Dar" este un film care vorbește despre realități ce ne privesc și ne ating pe fiecare dintre noi. Este un film care ne invită la meditație și la o schimbare în viața noastră, un film care ne invită să-l primim pe Dumnezeu prin iertarea pe care ne-o oferim nouă și celor din jur.

Un lucru care trebuie menționat este faptul că filmul a fost făcut cu ajutorul unui "crowdfounding" și cu novena la sfântul Iosif timp de 30 de zile. În 30 de zile s-a strâns suma necesară cu donații din toată lumea. Este un film care a fost regizat de Juan Manuel, dar noi credem că adevăratul regizor a fost Dumnezeu, care a știut să adune împreună aceste minunate, dar și dureroase, povești despre iertare din mai multe părți ale lumii.

Filmele regizate de Infinto+1 ajung în atât de multe țări cu ajutorul oamenilor care doresc să-l facă cunoscut. Așa au ajuns și în România. Iar continuitatea lor în cinematografe depinde de numărul celor care merg să-l vizioneze. Așadar, dacă ți-a plăcut filmul, dacă a schimbat ceva în viața ta și crezi că poate să-i ajute pe cei de lângă tine, devino ambasador al iertării și dă mai departe invitația! S-ar putea să fii un bun mijlocitor pentru cel care poate a trăit o viață întreagă în amărăciune din cauza faptului că nu a reușit să ierte ceva sau pe cineva.

Împărtășim cu voi și câteva mărturii a celor care deja au văzut filmul:

  • Jose Gomez: "Mi-a plăcut la nebunie. Din toate punctele de vedere. Ce bine ar fi dacă ar mai exista filme așa. Să mai faci... Am doar o singură obiecție... nu am reușit să-l văd cu cei doi copii ai mei de 21 și 25 de ani. Le-ar fi venit foarte bine".

  • Claudia: "A fost pur și simplu minunat. Mulțumesc pentru că ați împărtășit un cadou atât de prețios ca acesta".

  • Esperanza: "Uneori simți că nu e suficient ceea ce faci... Uneori nu știi dacă într-adevăr ai iertat... uneori nu știi ce vrea să te învețe Dumnezeu... și atunci mergi la cinema pentru că prietenii tăi te tot bat la cap cu filmul, «pe ăsta trebuie să vii să-l vezi cu mine», pentru că a venit și Cotelo să-l lanseze în Toledo, pentru că X și Y insist că o să-ți placă... Și atunci mergi... și una dintre povești îți ajunge direct la inimă. Și atunci mă gândesc din nou ce mare este Dumnezeu și ce mica sunt eu! Și vă mulțumesc din noi pentru acest mare dar de a-mi da seama de rana mea și de a ierta, de a-l simți pe Dumnezeu atât de aproape... Mii de mulțumiri Infinito+1 pentru că m-ai apropiat încă odată de Dumnezeu".

  • Cristina: "Când totul pare pierdut, imposibil, fără nicio rezolvare umană... atunci se dă cel mai mare dar... IERTAREA. Mărturii de la persoane care au iertat lucruri care par de neiertat, care au ales viața, bucuria... în ciuda tuturor suferințelor trăite... care au crezut din nou în persoane... Un film măreț care mă invită din nou să-i mulțumesc lui Dumnezeu... pentru că sunt convinsă că el l-a inspirat pe regizor să facă acest film".

Mai jos puteți urmări cum s-a născut Infinto+1 și, de asemenea, veți cunoaște celelalte filme care au fost regizate:

Filmele "Tărâmul Mariei" și "Ultima Culme" pot fi găsite cu subtitrare în română online pe pagina https://www.infinitomasuno.org/ro/tienda/. Ele pot fi folosite ca material catehetic foarte bun pentru toate vârstele și categoriile de persoane. Iubirea lui Dumnezeu nu cunoaște limite!

Andra și Mihai Cosmovici

* * *

* * *

Invitație la film din partea regizorului Juan Manuel Cotelo

* * *

Alte articole despre acest film, publicate pe ercis.ro:



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat