Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bârlad: Consiliu director Kolping Moldova

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, a avut loc la Bârlad, în Parohia "Sfânta Fecioara Maria, Regina Rozariului", primul consiliu director al Asociației Kolping Moldova, la care au participat 13 membri din asociațiile locale aparținând comunităților din Bârlad, Oituz, Ferăstrău și Ploscuțeni.

Întâlnirea a conținut momente spirituale oferite de părintele Ștefan Ciubotaru, informări de la nivel regional și local cu privire la acțiunile desfășurate în anul 2019, propuneri de acțiuni pentru anul abia început și alegerea unui lider de tineret interimar.

Dorind să fim aproape de cei mai puțin norocoși, am inițiat încă din anul 2018 proiectul "Încalță un copil", plecând de la ucenicia lui Adolph Kolping ca cizmar, proiect care va continua și anul acesta, extinzându-se asupra unei familii întregi, nu doar asupra unui singur membru. Alte proiecte care vor fi continuate și anul acesta sunt taberele de muncă pentru tineri de la Ploscuțeni, anul acesta desfășurând o astfel de tabără și la Oituz, întâlnirile de formare pentru tineri și pentru familii, Calea Crucii de la Valea Mare. Pentru prima dată, la nivel regional, va fi organizată Ziua Kolping, dorindu-se astfel promovarea voluntariatului și a implicării, la orice vârstă, iar tinerii vor organiza un pelerinaj la Cacica, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, ocazie de a simți împreună drumul credinței și al implicării. În sprijinul conștientizării nevoii de implicare civică a tinerilor, a fost inițiat un proiect, Rural Up, prin care 30 de tineri din asociațiile Kolping din Moldova și din țară vor învăța să propună și să desfășoare proiecte cu impact asupra comunităților lor.

Tot în cadrul acestei întâlniri a fost ales un lider pentru tineret la nivel regional interimar în persoana lui Rareș Bogdan, președinte al asociației Kolping Ferăstrău, preluând astfel responsabilitatea de la Cristina Nicu. Mulțumim, Cristina, pentru timpul și implicarea în proiectele asociației! Mult succes, Rareș, și la cât mai multe idei și proiecte reușite!

Mulțumim tuturor pentru implicare și curaj. Dumnezeu să răsplătească tuturor efortul și dăruirea! Spor în toate!

Monica Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 ianuarie: Bârlad: Consiliu director Kolping Moldova


 

lecturi: 966.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat