Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A patra zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Marți, 21 ianuarie 2020, a patra zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor, ne-am adunat pentru a ne înălța rugăciunile către Domnul la Seminarul "Don Orione" din Iași.

"Încrederea: Fiți fără frică, aveți credință!" acesta este mesajul celei de a patra zi, însuși Preasfințitul Iosif Păuleț, celebrant principal, a îndemnat poporul la sfârșitul momentului de rugăciune pentru a face acest lucru.

Părintele Ionuț Imbrișcă a ținut cuvântul de învățătură, subliniind faptul că omul nu trebuie să fie preocupat, ci doar ocupat. Astfel, providența divină trebuie să fie foarte importantă în viața omului. Totodată, vizita papei Francisc care ne-a invitat să mergem împreună și care a adunat oameni de diferite religii în fața Palatului Culturii a reprezentat un moment profund fiind amintit și de părintele predicator.

Asemenea unei națiuni insulare, bărcile ocupă un loc important în viața Maltei, țară aleasă pentru a se ocupa de pregătirea broșurii pentru octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor din acest an. Lecturile alese pentru această celebrare descriu călătoria maritimă periculoasă a apostolului Paul. Dar barca este, de asemenea, simbolul călătoriei uneori tumultuoase către unitate pe care creștinii o realizează împreună.

De aceea, în fața altarului a fost pusă o barcă, iar în timpul rugăciunii credincioșilor au fost purtate opt vâsle pe care au fost scrise următoarele cuvinte: Reconciliere, Iluminare, Speranță, Încredere, Forță, Ospitalitate, Convertire, Generozitate.

Într-o lume sfâșiată de neliniște, suntem chemați să fim martori ai speranței, încrezători în providența iubitoare a lui Dumnezeu. Experiența creștină ne arată că Dumnezeu scrie drept pe linii strâmbe și că putem continua să sperăm împotriva oricărei speranțe, știind că nu ne vom pierde. Căci iubirea perseverentă a lui Dumnezeu durează pentru totdeauna.

Sem. Ionuț Pușcașu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 ianuarie: Iași: A patra zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 1147.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat