Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Curs pentru logodnici

Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian a avut loc cursul de formare umană pentru logodnici "Alături pe drumul vieții". Au fost prezente patru perechi.

Trebuie să spunem că am participat la acest curs trimiși de viitorii noștri nași. Acum patru ani au participat și ei și impresionați fiind și văzându-i utilitatea, ne-au trimis și pe noi. Și n-am regretat!

În deschidere, pr. Felician Tiba, ne-a vorbit despre noblețea sacramentului căsătoriei: "Dumnezeu vă încredințează pe unul celuilalt, spunea părintele. Câtă încredere are în voi! Vouă vă dă darul de a-l ajuta la introducerea a noi vieți în lume, vouă v-a oferit tezaurul inepuizabil al iubirii și al comuniunii. Construindu-vă voi «în sudoarea frunții o casă», vă împrumută din spiritul său creator. Darul pe care vi-l face unul în celălalt este unic și irepetabil. Păstrați-l și faceți-l să crească. Nu vă temeți de gesturi concrete de iubire!".

Pe de altă parte, doamna Eugenia Dămătăr, colaboratoare la Oficiul pentru Pastorația Familiei, la rândul ei cu o convingere de neclintit, ne-a împărtășit din experiența ei de fostă logodnică, mireasă și acum soție. "Viața de familie este un drum de sfințire, spunea doamna, un împreună de momente grele și frumoase, o îmbinare de acum eu, acum tu, astăzi las eu, mâine lași tu". În căsătorie, ori se merge împreună pe drumul mântuirii, ori se suferă împreună pentru darul pierdut. Nu există cale de mijloc! Ne mântuim sau fugim împreună! Isus Cristos, cel care a voit sacramentul căsătoriei, l-a voit tocmai ca drum de sfințire. Așadar, mergeți împreună pe el! Nu vă sfiiți să mergeți!".

Ultima în desfășurătorul zilei a fost doamna Maria Gherghel. Competentă fiind în metodele naturale de concepere, ajutată de anumite materiale auxiliare, ne-a "deschis ochii" cu privire la frumusețea vieții conjugale. "Va depinde de voi câți și când veți avea copii. Ei sunt o binecuvântare, sunt darul lui Dumnezeu pentru iubirea voastră. Metoda naturală Billings vă va ajuta să vă cunoașteți, să vă respectați și să vă deschideți vieții. Soții care știu să se respecte în actul conjugal sunt fericiți în general în viața de familie".

Surpriza cea mai mare a venit la masă. O doamnă, auzind despre cursul pentru logodnici de la Traian și despre cele patru perechi prezente, ne-a trimis un cozonac bun, semn al prețuirii și al respectului pentru timpul pe care l-am dat viitoarei noastre familii. Mulțumim!

Mulțumim tuturor celor care și-au dedicat timpul viitoarei noastre familii, fericirii dintre noi și idealului familiei. Dumnezeu să-i răsplătească pe toți!

Corina și Alexandru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 ianuarie: Traian: Curs pentru logodnici


 

lecturi: 1452.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat