Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Colectă pentru Radio Maria

Prezența Radioului Maria în Dieceza de Iași reprezintă o adevărată binecuvântare. Chiar dacă nu poate fi deocamdată recepționat cu aparatele radio pe întreg teritoriul diecezei noastre, Radio Maria reușește să aducă bucurie în multe inimi, mai ales în rândul persoanelor bolnave sau vârstnice.

Pentru sprijinirea acestui post de radio catolic, care are nevoie, printre altele, de construirea unui nou sediu în Oradea, Conferința Episcopilor Catolici din România a aprobat organizarea unei colecte speciale, care va avea loc duminică, 26 ianuarie 2020. În Dieceza de Iași colecta se va face în această zi la sfârșitul sfintelor Liturghii. Părinții parohi sunt rugați să se ocupe să fie prezente la ieșirea din Biserică două persoane care să adune oferta credincioșilor. Ulterior, colecta va fi dirijată în contul Episcopiei de Iași destinat colectelor speciale (RO 07 RNCB 0175 0335 9236 0022), care o va redirecționa apoi spre administrația Radio Maria din Oradea.

Reamintim că, momentan, Radio Maria poate fi recepționat în zona orașului Roman, pe frecvența 87,9 FM, și în zona Bacăului, pe frecvența 89,6 FM. De asemenea, audierea programelor Radio Maria se poate face prin telefon, apelând numărul 031/5040405 (tarifarea este pe minute naționale), prin cablu tv, pentru abonații RCS&RDS care au receptor digi (pe frecvența 12687 MHz) sau prin internet (prin accesarea secțiunii "Ascultă online" de pe coloana din stânga a site-ului www.ercis.ro ori direct pe site-ul acestui post de radio: www.radiomaria.ro). În studiourile de la Iași (începând cu 21 noiembrie 2009) și Bacău (din 17 octombrie 2014) se realizează emisiuni, coordonate în prezent de pr. Adrian Blăjuță, respectiv Alexandra Cojan. Sunt mai mulți preoți, călugări și laici care colaborează la realizarea emisiunilor.

Vă mulțumesc tuturor celor care ascultați, sprijiniți și promovați postul Radio Maria și vă doresc binecuvântare de la Domnul!

Iași, 17 ianuarie 2020

† Iosif Păuleț,
episcop de Iași


 

lecturi: 1585.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat