Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Filmul "Cel Mai Mare Dar" va fi proiectat din nou la Piatra Neamț

Cel Mai Mare Dar se numește Iertarea. Și pentru că fiecare dintre noi are nevoie de ea, va fi proiectat din nou filmul "Cel Mai Mare Dar" sâmbătă, 25 ianuarie 2020, la ora 14.45, la Cinema "Mon Amour" din Piatra Neamț.

Mă întreabă multă lume cum aș putea să definesc filmul. Eu i-aș da calificativul de uman, pentru că în el se vorbește despre mizeriile noastre, despre mărețiile noastre, despre capacitatea noastră de a pune un sfârșit fericit la diferențele dintre noi, la probleme, la violențe.... Nu vreau să zic că e un film religios, spiritual, pentru că în el este vorba despre lucruri care ni se întâmplă și lucruri care ies dinăuntru, atitudini pozitive care provoacă schimbări. E foarte important să mergeți să-l vedeți.

În film vom urmări mai multe povești reale și impresionante despre iertare, relatate de însăși protagoniștii lor. De exemplu, Irene Villa, victimă a unui atac terorist, care a rămas fără picioare la vârsta de 14 ani. Acum este mamă a 3 copii, licențiată în 3 facultăți și campioană la schi paralimpic. Iertarea schimbă totul și redă plinătatea vieții. Și vom vedea asta în cele 6 povești relatate în film.

Vă invităm să luați o pauză de la activitățile dvs. și să vă așezați timp de 104 min în fața ecranului din cinema "Mon Amour" (Piața "Ștefan cel Mare", nr. 14, Piatra Neamț) ca să experimentați în sufletele dvs. efectele extraordinare ale iertării, singura armă capabilă să pună capăt oricărui conflict.

Pentru trailer și alte informații vă rugăm să vizitați site-ul www.celmaimaredar.com. Iar pentru a fi la curent cu noutățile vă așteptăm pe Facebook @infinitomasunoromania.

Tot pe Facebook puteți urmări invitația din partea regizorului adresată tuturor românilor de a merge și a vedea filmul. Probabil unii dintre voi deja știți că vorbește destul de fluent limba română, el fiind căsătorit cu o româncă din Cluj.

La întrebarea "Ce ai câștigat făcând acest film?", regizorul ne răspunde:

"Cadoul principal pe care l-am primit este speranța: speranța că întotdeauna pot să cer iertare, că întotdeauna pot să fiu iertat. De asemenea, îți dă speranță faptul că vezi că nimeni nu este definit de erorile sau păcatele lui. Nimeni nu este un mincinos, chiar dacă a mințit. Nimeni nu este un asasin, chiar dacă a ucis. Esența noastră nu este definită de greșelile sau păcatele noastre. Cred că esența noastră adevărată este cea de a fi iubiți. Cel mai mare dar pe care l-am primit făcând acest film este faptul că am redescoperit cum ne iubește Dumnezeu și cum trebuie să ne iubim unii pe alții: așa cum suntem, cu toate slăbiciunile și rănile noastre. Dacă iubești rănile celorlalți....atunci iubești cu adevărat. Iar dacă-i iubești doar atunci când sunt perfecți, atunci este o iubire cu dată de expirare limitată și foarte curând nu vei mai iubi. Așa cum a zis și Senenca, «errare humanum est»".

Așadar, vă rugăm să nu pierdeți această nouă ocazie de a vedea filmul și de a vă convinge că iertarea este posibilă chiar și în situațiile care nouă ni se par de neiertat.

Andra Cosmovici

* * *

* * *

Invitație la film din partea regizorului Juan Manuel Cotelo

* * *

Alte articole despre acest film, publicate pe ercis.ro:


 

lecturi: 2125.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat