Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: "Semănătorul a ieșit să semene". Prima întâlnire pentru tinere din ciclul de întâlniri din Anul Sfintei Liturghii

În perioada 8-10 ianuarie 2020, în orașul Siret, județul Suceava, la mănăstirea Surorilor Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului, a avut loc o întâlnire cu tema "Semănătorul a ieșit să semene" în care surorile au pus în lumină valoarea Anului Sfintei Liturghii, focusându-se pe Cuvântul lui Dumnezeu.

Întâlnirea a început miercuri seară cu rugăciunea Vesperelor, urmată de sfântul Rozariu.

Pentru a ne destinde puțin am participat la un joc ce ne-a pus la încercare simțul tactil, descoperind "cadourile" lăsate de Moș Crăciun pentru surori.

Mai apoi am citit parabola semănătorului și am semănat boabe de grâu ce simbolizează Cuvântul lui Dumnezeu. Ziua s-a încheiat cu rugăciunea Completoriului.

În următoarea zi, ne-am trezit dis-de-dimineață pentru a participa la sfânta Liturghie, iar mai apoi ne-am continuat momentul de rugăciune cu Laudele. După o mică pauză, ne-am reîntâlnit și l-am invocat pe Duhul Sfânt ca să ne deschidă mințile pentru "Lectio Divina". Am meditat parabola semănătorului din Evanghelia după Sfântul Matei. Am descoperit valoarea Liturgiei Cuvântului, iar în timpul reflecției personale am fost capabile de a ne hotărî ce fel de pământ vrem să devenim.

Apoi am vizionat filmul "War Room" în care am văzut efectele benefice ale rugăciunii în viața de familie.

Ultima activitate a zilei a fost realizată cu ajutorul Bibliei cu scopul de a ne apropia mai mult de aceasta, surorile pregătindu-ne multe întrebări și rebusuri.

Seara s-a încheiat cu adorația euharistică, prelungită până târziu în noapte, în care am simțit o adevărată conexiune cu Isus.

O altă activitate interesantă a fost compunerea în echipe despre puterea Cuvântului lui Dumnezeu, fiecare având un titlu diferit: "Cuvântul lui Dumnezeu salvează / vindecă / creează / transformă viața".

Ultima zi ne-am bucurat de prezența părintelui Mihai Afrențoaie, OFMConv, care ne-a explicat prima lectură a Liturgiei Cuvântului (1In 4,19-5,4) și mai apoi a celebrat sfânta Liturghie.

La sfârșitul întâlnirii am primit un săcușor cu boabe de grâu care să ne amintească milostivirea Domnului care seamănă Cuvântul cu generozitate în toate tipurile de sol. Depinde de noi dacă îl primim și lăsăm ca acesta să crească în noi.

Mulțumim Surorilor Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului care ne-au primit și de această dată cu multă căldură. Mulțumim părintelui Mihai Afrențoaie, OFMConv, care ne-a vorbit atât de frumos și tuturor persoanelor care au contribuit din punct de vedere material la buna desfășurare a întâlnirii.

Bianca și Denisa

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-10 ianuarie: Siret: "Semănătorul a ieșit să semene". Prima întâlnire pentru tinere din ciclul de întâlniri din Anul Sfintei Liturghii


 

lecturi: 1127.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat