Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: "Vocația, chemarea unui prieten". Campus vocațional la Seminarul "Don Orione"

În perioada 7-10 ianuarie 2020, la Seminarul "Don Orione" din Iași s-a organizat un campus vocațional cu tema "Vocația, chemarea unui prieten", la care au participat 27 de băieți din clasa a VII-a și a VIII-a din mai multe parohii din Dieceza de Iași.

Campusul a fost deschis prin celebrarea sfintei Liturghii, moment în care fiecare dintre noi s-a rugat pentru a putea petrece o experiență frumoasă. Cu emoție, cu frica necunoscutului, băieți care nu se cunoșteau între ei au reușit să-și facă prieteni, dar și să trăiască zile de descoperire al unui mare dar, acela că Isus este prietenul nostru.

Tema campusului a fost inspirată chiar dintr-un discurs al papei Francisc în care spune: "Noi toți am primit acest dar: deschiderea, accesul la inima lui Isus, prietenia lui Isus. Am primit ca destin darul prieteniei. Isus, vocația noastră este de a-i fi prieteni. Este un dar la care Domnul ține, pe care-l păzește și căruia îi este credincios".

În fiecare zi seminariștii seminarului au reprezentat o mică scenetă, în care se povestea parcursul unui băiat care intră în seminar cu ajutorul prietenului său. Toți la un moment dat primim vocația cu ajutorul unui prieten. Isus are multe moduri de a se face auzit. Astfel, copii care au participat la campus au învățat că vocația înseamnă să-ți asumi riscuri și acest lucru poate fi înfricoșător. Însă, nu poți construi nimic, nu poți deveni nimic, dacă nu faci asta, pentru că orice reușită măreață implică și un risc pe măsură. Nu degeaba un înțelept spunea, într-o frumoasă metaforă, că, deși sunt în siguranță în port, corăbiile n-au fost construite pentru asta.

Pr. Andrei Lorenț, FDP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-10 ianuarie: Iași: "Vocația, chemarea unui prieten". Campus vocațional la Seminarul "Don Orione"


 

lecturi: 1245.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat