Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Parma: Sărbătoarea popoarelor

Luni, 6 ianuarie 2020, cu ocazia Sărbătorii Epifaniei Domnului, în catedrala ("duomo") din Parma (Italia) s-a desfășurat Sărbătoarea popoarelor, comunitatea românilor romano-catolici fiind la a treia participare.

La ora 11.00, în catedrala din Parma s-a celebrat Sărbătoarea Popoarelor, care a oferit posibilitatea diferitelor comunități de a se întâlni și de a celebra sfânta Liturghie alături de PS Enrico Solmi, episcopul locului. Sunetul Africii, culorile Filipinelor, căldura celor din America de sud și tradițiile celor din Europa au făcut specială celebrarea euharistică.

La predică episcopul ne-a spus că se gândește la toți cei veniți din țări străine și îndepărtate și că este foarte mirat de puterea credinței noastre. Ne-a rugat să continuăm să rămânem întăriți în credință. Să nu pierdem ocazia de a vorbi de Dumnezeu și să-i ajutăm și pe ceilalți să facă la fel. Mons. Solmi a adus un gând și pentru cei ce au fugit din propria țară pentru că au fost persecutați din cauza credinței. A amintit și de fratele președintelui republicii, Matarella, care a fost omorât în timp ce mergea la Liturghie acum 40 de ani. Să fim persoane de pace în interiorul sufletului nostru, cu noi înșine și în cadrul familiei noastre. A vorbi despre Epifanie, înseamnă a reflecta despre Creator. Magii demonstrează adevărata înțelepciune și unitate în umilință.

Isus - a conclus episcopul - unește toate speranțele noastre pentru un viitor frumos și vrem să îl creăm și să-l trăim împreună.

După sfânta Liturghie a urmat un moment de agapa frățească între toate comunitățile și am sărbătorit împreună cu mâncare tradițională din toate țările.

Tereza Andrici


 

lecturi: 681.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat