Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Festival de colinde "Să răsune vestea"

În dimineața zilei de sâmbătă, 28 decembrie 2019, când Biserica comemorează Sfinții Prunci Nevinovați, Parohia Romano-Catolică "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești a găzduit Festivalul de colinde "Să răsune vestea", organizat la inițiativa părintelui Iosif Amitricioaie și a părintelui Andrei Gherghel. Au participat corurile de copii din parohiile Hălăucești, Iugani, Barticești, Luncași, Tămășeni, Buruienești, Satu Nou (NT), Nisiporești, Șcheia, Săbăoani și Tupilați, care au împărtășit vestea nașterii micului Isus prin cele mai duioase colinde și cântece de Crăciun. "Să răsune vestea, / S-a născut Mesia" a fost mesajul principal pe care copiii l-au transmis tuturor spectatorilor. Cele 11 coruri de copii au dorit să ducă mai departe tradiția de a merge la colindat și de a-l vesti lumii pe Pruncul născut la Betleem.

Programul acestei zile a început în biserica parohială la ora 10.30 cu salutul părintelui paroh Ion Ciuraru, OFMConv. și cu prezentarea corurilor participante.

A urmat apoi momentul cel mai important al acestei zile, acela în care copiii au dat glas colindelor, devenind astfel mici vestitori ai Nașterii Domnului. A fost un moment cu totul deosebit. Având în inimile lor bucuria Nașterii Domnului, copiii au fost plini de entuziasm și ne-au încântat cu vocile lor suave interpretând colinde atent pregătite. Biserica plină răsună. Chipurile strălucesc de bucurie. Copiii și cei mari zâmbesc legănându-se ușor pe fundalul colindelor. Bat din palme pe ritmul muzicii sau își plimbă mâinile prin aer, iar inimile vibrează la unison cu corzile de chitară. Un Moș Crăciun, cocoșat de greutatea anilor lui și cu părul albit de limpezimea sufletului, stă în mijlocul lor ca invitat special la sărbătoarea vestirii. Afară primii fulgi încep să cadă ca răspuns pentru cele mai gingașe voci înălțate spre cer. Mai mare sau mai mic, fiecare a transmis prin cântarea sa o emoție, un motiv care să te facă să simți cu adevărat Crăciunul și să crezi din tot sufletul în el. Nu există voce mai sinceră și mai pură decât cea a unui copil, iar faptul că ne-au încântat prin colindele lor nu ne-a făcut decât să retrăim bucuria celor care au fost martorii nașterii pruncului. La finalul spectacolului, copiii au cântat fără oprire imnul sărbătorii, făcând într-adevar ca vestea să răsune că s-a născut Mesia.

După acest moment frumos pregătit, copiii au fost invitați în incinta Liceului "Bogdan Vodă", aflat în apropierea bisericii, pentru un moment de cunoaștere și de împărtășire, dar și pentru o "agapă copilărească". De la acest eveniment nu a lipsit nici Moș Crăciun care, la sfârșitul spectacolului, a răsplătit efortul fiecărui copil de a cânta cât mai frumos.

Mulțumim organizatorilor, preoților și animatorilor care s-au ocupat de pregătirea și deplasarea copiilor, tinerilor voluntari din parohia Hălăucești și tuturor binefăcătorilor. Azi totul a fost viață, speranță și bucurie. Totul a fost... Crăciun.

Pr. diac. Mihai Cherecheș, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 decembrie: Hălăucești: Festival de colinde "Să răsune vestea"


 

lecturi: 1706.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat